21. maj 2019
Med placeringen lige op ad en af landets mest befærdede stationer, vil Røde Port-byggeriet være attraktivt som kontor for firmaer og et kommende højhus-hotel.
Med placeringen lige op ad en af landets mest befærdede stationer, vil Røde Port-byggeriet være attraktivt som kontor for firmaer og et kommende højhus-hotel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kamp om p-pladser i Røde Port-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kamp om p-pladser i Røde Port-byggeri
Roskilde Avis Paperboy - 14. december 2018 kl. 05:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens byggeriet af det store Røde Port-projekt syd for Roskilde station, er rykket nærmere med statens accept af at sælge arealet til kommunen, er en anden mulig forhindring dukket op: Nemlig antallet af tilhørende parkerings-pladser.

Kommunen insisterer på, at der skal være mindst lige så mange nye pladser i et stort underjordisk p-hus, som de kommende bruger i de mange butikker, stormagasin, boliger, kontorer og et stort hotel får behov for,

Allerede i dag er der hård kamp om at få en plads i området, bl.a. til det store antal arbejdspladser i den gamle frøforsynings store røde bygning. Derfor er alle gaderne i kvarteret fyldt med parkerede biler, ligesom det er tilfældet ved politigården i Skovbogade.

Hvis Røde Port-byggeriet fra begyndelsen har underskud af p-pladser, vil det gøre situationen lige syd for Bymidten endnu værre.

Ophæver barriere
Bygherren vil gerne slippe med at lave færre pladser, fordi det så vil gøre projektet mere økonomisk.

Det store byggeri i Røde Port består af i alt 100.000 kvm. til en samlet pris på over 2 milliarder kr. Undervejs i forløbet er der også sket en forskydning, så andelen af butikker er blevet mindre, og der er kommet flere boliger til.

Foreløbig er der afviklet en stor arkitekt-konkurrence, hvor den bærende idé i vinder-forslaget er en stor bred tunnel under jernbanesporene fra Hersegade i nord til rundkørslen ved sygehuset.

Den skal skabe en ny naturlig forbindelse gennem den store barriere tværs gennem byen, som jernbanen har udgjort i mange år. tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk