18. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jette Tjørnelund:Borgmesteren har ansvaret for forhastede budgetter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jette Tjørnelund:Borgmesteren har ansvaret for forhastede budgetter
Roskilde Avis - 10. januar 2019 kl. 05:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmesteren har selv ansvaret for de forhastede budgetter, hvor for eksempel skolebudgettet bliver hastet igennem til stor frustration for de ramte, mener Venstres spidskandidat Jette Tjørnelund.

Hun reagerer på, at borgmesteren på baggrund af erfaringerne med debatten om skolestrukturen er fremkommet med nogle tanker i Roskilde Avis om en ændret budgetproces.

Jette Tjørnelund forklarer, at borgmesteren lægger op til kun at ville diskutere budget med de andre politiske partier, hvert andet år. Argumentet er bedre tid en mere grundig debat med borgerne om store ændringer som følge af kommunens økonomiske tømmermænd oven på investeringsfesten. En tid med stram økonomi skal byrådet følge udviklingen tæt og være inddraget i de nødvendige justeringer. Derfor vil vi fastholde de etårige budgetaftaler.

Vi er enige med borgmesteren i, at der er behov for undgå sidste års forhastede budgetproces på skoleområdet. Men der intet som helst til hinder for, at borgmesteren planlægger længere tid til forarbejde og debatter med den nuværende budgetproces.

Diskussioner om en ny svømmehal, parkeringshuset på Sortebrødre plads og udvikling af Musicon har strakt sig gennem flere byrådsperioder. De 2-årige aftaler hun lægger op til risikerer reelt at stække de andre partiers indflydelse og flytte ansvaret for ubehagelige beslutninger fra byrådet over på borgerne.

Borgmesteren kan selv som formand for økonomiudvalget tilrettelægge forløbet omkring vedtagelse af kommunens budget og hvad heraf følger. Sidste år lagde hun tidsplanen særdeles stram. Det var der talrige advarsler om inden budgetvedtagelsen.

Byrådet fik skoleanalyserne 6. august og skulle allerede samme måned forhandle budgettet på plads, hvor skolepolitik var dét centrale emne. Det gav i realiteten politikerne mindre end en måned til at sætte sig ind i et kompliceret materiale og forhandle en aftale på plads. Efterfølgende har det knebet gevaldigt med at få de tal lagt på bordet, der kunne give politikere og skolebestyrelser et mere kvalificeret grundlag for de beslutninger, der fulgte med aftalen.

Vi anbefaler et-årige budgetter, hvor byrådet får analyserne på bordet allerede i foråret så drøftelser om budget kan foregå uden hastværk på et mere oplyst grundlag.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk