12. august 2020
Tanken er rammen om en række koncerter, men Gimle og Lars Sloth er involveret i omkring 400 musikalske begivenheder over hele kommunen hvert år.
gallery icon

Se billedserie

Tanken er rammen om en række koncerter, men Gimle og Lars Sloth er involveret i omkring 400 musikalske begivenheder over hele kommunen hvert år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I musikkens tjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I musikkens tjeneste

Afgørende at fastholde Roskildes musikalske udvikling, mener Gimles Lars Sloth

Opdateret 06. december 2018 kl. 10:50
Roskilde Avis - 04. december 2018 kl. 11:13
Af Tekst og foto af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lars Månsson Sloth er oprindeligt fra Sønderjylland, men rykkede efter en årrække i Århus teltpælene til Roskilde i august 2008. I dag bor den 46-årige spillestedsleder på Gimle med sin kone og deres 3-årige datter, Ellen, ved Svogerslev Sø.

- Jeg er blevet sindssygt glad for at bo i Roskilde. Byen har virkelig potentiale, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Vi skal arbejde med det, vi har, inden for kultur, historie og musik. Vi kan løfte Roskilde, når vi står sammen på tværs af kultur og erhverv, og vi kan løfte musikken når vi står sammen om det., siger Lars Månsson Sloth.

Musikalsk løftestang

Og spillestedslederen har da også gang i en række andre aktiviteter end blot at lede Gimle. I foråret blev Lars Sloth formand for Dansk Live, der er en interesseorganisation for spillesteder og festivaler, og han er medlem af bestyrelsen i rockens genreorganisation, ROSA. Lokalt i Roskilde er han både engageret i Musikbyudvalget, VisitRoskilde turistaktørforening, Roskilde Handi Festival, ErhvervsForum og Roskilde Handel.

- Det handler om at skabe de bedst mulige vilkår for musikken. Vi er begyndt at sætte musikken mere på dagsordenen, men musikken skal være løftestang i hele samfundet inden for fx erhvervsliv, handel, turisme, boligprojekter, skoler og institutioner, forklarer spillestedslederen.

Over hele kommunen

Der er sket meget på den musikalske front i hans nye hjemby, siden ankomsten fra Århus for godt ti år siden. Gimle er nu involveret i over 400 arrangementer om året; Roskilde Festival er i evig udvikling; Rockmuseet Ragnarock stod færdig i maj 2016; byrumsfestivalen Roskilde Unplugged er for længst etableret; Roskilde Festival Højskole åbner på Musicon i foråret 2019, og INSP! Sound har fået vinger på det gamle skoleslagteri. Hertil kommer en lang række andre musikalske initiativer fordelt over hele kommunen, hvoraf Gimle er involveret i samarbejder med flere - fra KulturCosmos i Viby til Helligkorskirken i Jyllinge.

- Vi vil gerne være et spillested, der er til stede i hele kommunen, understreger spillestedslederen.

Magnetisk musik

Lars Månsson Sloth er begejstret over udviklingen, men understreger, at den skal videreføres for at fastholde Roskildes tiltrækningskraft.

- Jeg tror på, at kultur spiller en stor rolle, når folk handler og bosætter sig. Jeg kom hertil, fordi jeg kendte Roskilde som en historisk, kulturel og musikalsk by, og det skal vi bygge videre på, siger han.

Det kræver imidlertid en langsigtet indsats og en skarpt fokus på videreførelsen af den musikstrategi, der ligger for Roskilde.

- Vi ser tomme butikker i byen, og det skal vi tage alvorligt. Vi skal have et spændende kulturliv og bringe det ud i byen, for jeg tror på, at mange gerne vil have spændende oplevelser, når de handler, siger han.

Koncerter som vækstskaber

De populære Byparkskoncerter, som Gimle arrangerer, er et godt eksempel på et musikalsk initiativ, der kan bidrage til at skabe vækst uden for fadølsboderne i Byparken. Antallet af gæster er over årene steget fra nogle få tusinde over en sommer til over 30.000 gæster i år, og det ser Lars Månsson Sloth som en oplagt mulighed for byens erhvervsliv.

- Mange kommer langvejs fra til disse koncerter. Tænk hvis vi kan få dem til at bruge dagen i byen inden koncerten, så de både handler, spiser og oplever i Roskilde, når de alligevel er her, siger han.

Alle må være med

Byparkskoncerterne er som bekendt en gratis oplevelse, og det er netop afgørende i Lars Månsson Sloths optik, at oplevelser med livemusik skal være tilgængelige for alle. Netop denne onsdag aften bliver programmet for næste års Handi Festival afsløret på Gimle, og den over syv timer lange festival i Roskilde Kongrescenter byder, udover lokale Candy Floss, på etablerede danske navne som fx Hugo Helmig, Kandis og Bro.

- Publikum til sådan en festival hører ikke til verdens rigeste, så det er afgørende, at de kan få den oplevelse for en overkommelig pris, siger han.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk