14. oktober 2019
Ny teknologi har gjort det meget lettere for myndighederne at følge med i ulovligt byggeri eller nedrivninger rundt om i kommunen.
gallery icon

Se billedserie

Ny teknologi har gjort det meget lettere for myndighederne at følge med i ulovligt byggeri eller nedrivninger rundt om i kommunen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husejere er altid ansvarlig for: Ulovligt byggeri og nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husejere er altid ansvarlig for: Ulovligt byggeri og nedrivning
Roskilde Avis - 13. juni 2019 kl. 12:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Husejerne er altid ansvarlige for ulovligt byggeri eller nedrivning ved deres ejendomme - også selv om man har sat professionelle sagkyndige som byggefirmaer, arkitekter og ingeniører på sagen.

Denne præcisering lægger Plan- og Teknikudvalget nu op til i en ny beslutning om reglerne, der skal offentliggøres i Roskilde Avis og på kommunens hjemmeside.

Roskilde har som andre byer oplevet en betydelig stigning i antal af sager med ikke tilladte byggeaktiviteter, også på større arbejder.

For kort tid siden blev to huset bare revet ned, selv om det ene var bevaringsværdigt.

Ved en rækkehus-bebyggelse blev arbejdet med fundament og terræn udført, selv om der manglede byggetilladelse - og man endda to gange havde fået besked om at stoppe.

Blæser på byggestop
I et tredje tilfælde er byggeriet fortsat, selv om der både er givet besked om at stoppe arbejdet og ulovligheden er meldt til politiet.

Ved de fleste overtrædelser er der samtidig tilknyttet professionelle rådgivere som ingeniører eller arkitekter, og de burde i hvert fald vide bedre, end bare at fortsætte med ulovlighederne.

Kommunen har allerede i flere tilfælde meldt overtrædelserne til politiet, der har mulighed for at udstede bøder i denne type sager.

Ny teknologi med langt bedre luftfoto har betydet, at kommunen blevet kortlagt på en mere detaljeret måde, oplyser formanden for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam (S).

Samtidig har kommunen givet frit lejde, for de husejere, der ikke havde fået ajourført deres oplysninger til BBR-registret. Her fik de mulighed for at komme med information om ændringer, uden at det fik negative konsekvenser.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk