20. juli 2019
Mads Dupont træner i AIK hver tirsdag og torsdag efter skoletid.
gallery icon

Se billedserie

Mads Dupont træner i AIK hver tirsdag og torsdag efter skoletid.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hårdtslående integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårdtslående integration
Roskilde Avis Paperboy - 16. februar 2019 kl. 07:45
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

28-årige Mads Dupont modtog den Sociale Pris ved Idrætsfesten i Roskildehallerne 25. januar. Prisen tilfaldt den unge boksetræner på baggrund af hans mangeårige frivillige arbejde i AIK, hvor han to gange om ugen træner unge drenge og piger gennem programmet Get2Sport.

Selv har Mads Dupont bokset, siden han var 15 år, og han har siden taget en lang række af uddannelser og kurser inden for sporten.

Boksning trækker
Formålet med Get2Sport er at skabe social og kulturel integration for unge i alderen 11-18 år gennem gratis idrætstilbud. Tilbuddet er i princippet åbent for alle i målgruppen, men boksningen har i særlig grad tiltrukket udsatte unge fra de mere belastede ender af Roskilde.

Gennem Get2Sport bliver de i begyndelsen fulgt til træning efter skole - og kulturen og disciplinen i den hårdtslående sport lader til at have en yderst positiv effekt på de unge.

- De unge keder sig, og det har været svært at få dem i ungdomsklub. Men boksning interesserer dem, og vi tilbyder dem noget, som i deres øjne er lidt sejt, og som giver en anden form for respekt i deres omgangskreds. Alle spiller fodbold eller håndbold - men det er ikke alle, der går til boksning, fortæller Mads Dupont.

Lighed i ringen
De unge bliver meldt ind og får en t-shirt, og så er alle lige under de to ugentlige træninger - uanset hvem man er, og hvor man kommer fra.

- Der er nultolerance over for mobning og skæve blikke til hinanden. Uanset om du er fra Afghanistan, Tyrkiet eller Roskilde, så kan du stadig få et par på hovedet, når du står i ringen, understreger træneren, der nogle dage når op på 35 unge til sine træningsdage.

- Så kan det godt lyde lidt som en børnefødselsdag herinde, griner han.

Status og disciplin
Gennem Get2Sport får de unge adgang til en foreningsverden, som de næppe ville komme i kontakt med af egen kraft, og i boksningen finder de tilsyneladende en interesse, som både fanger og disciplinerer dem.

- De unge får både en interesse og noget status i boksningen. Og så får de noget her, som de også kan miste igen, hvis de ikke opfører sig ordentligt. Så det gør det, siger Mads Dupont.

Givende gevinster
Samtidig danner de unge boksere ifølge træneren relationer, som de aldrig ville gøre i skolen, og så bliver de tilmed en del af den videre integrationsløsning.

- Generationen fra for fem år siden tager nu deres mindre søskende med til træning, så de er nu med til at løse integrationsproblemerne. Det er én af de største fordele, jeg ser ved hele projektet, fortæller Mads Dupont, der kan følge udviklingen på nærmeste hold.

- Jeg har fulgt dem i en del år, og jeg kan se, at for mange går det rigtigt godt. Vores kamphold er beviset på det - de er startet på Get2Sport i sin tid, og de er nu Danmarksmestre, de har fået arbejde, og de tager uddannelser. Mange af dem kommer også tilbage for at hjælpe til i klubben. Det er utroligt givende, siger Mads Dupont.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk