22. april 2019
Camilla Hansen har haft vejarbejde foran hendes butik i fire måneder. Flere gange har kunderne slet ikke kunnet komme ind eller har haft svært ved det  (Foto: Anette Gundlach)
gallery icon

Se billedserie

Camilla Hansen har haft vejarbejde foran hendes butik i fire måneder. Flere gange har kunderne slet ikke kunnet komme ind eller har haft svært ved det (Foto: Anette Gundlach)
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotogalleri: Kaos i midtbyen: Jeg kan ikke komme ind i min butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotogalleri: Kaos i midtbyen: Jeg kan ikke komme ind i min butik
Roskilde Avis Paperboy - 09. oktober 2018 kl. 05:24
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De store fliser i fortovet stopper et stykke foran trappetrinet til butikken No1 i Sankt Ols Gade. Foran trinet i gruset står tre håndværkere, der er ved at lægge ny belægning. Fortovet er spærret af, og fodgængerne bliver ledt ud på vejen. Arbejdet har medført, at kunderne fire måneder mere eller mindre har været spærret ude af Camilla Hansens butik No1. Siden maj har vejarbejdet stået på lige foran hendes butik og flere af de andre små forretninger i gaden.

- Nogle dage har jeg stået udenfor butikken, fordi folk ikke kunne komme ind. Kunderne har fortalt, hvad de gerne ville have. Så har jeg hentet varerne og taget dankortterminalen med ud, så de kunne betale, siger en frustreret Camilla Hansen.

En af de mange beskeder hun fik, når hun spurgte kommunen om, hvornår arbejdet endelig var færdig, var, at det ville være til ende, når hun kom tilbage fra sommerferie i slutningen af juli.

30. juli fik hun en mail om, at arbejdet desværre ikke var færdigt endnu.

Bliver modarbejdet
Udenfor butikken begynder skoleelever og pensionister med rollatorer at gå rundt.

Camilla Hansen har oplevet at få skæld ud af nogle af de forbipasserende, fordi fliser og sten ligger så skævt.

Flere af hendes ældre kunder er faldet, og nogle har endda været en tur på hospitalet, forklarer butiksindehaveren, der flere gange har trykket 112 på grund af uheld i de seneste par måneder.

De ældre fodgængere kikker usikkert på de ujævne sten, mens de forsigtigt tripper ned ad fortorvet og ud på den omdirigerede vej. Skoleeleverne tager derimod hullerne i fortorvet som en kærkommen udfordring og hopper hurtigt fra flise til flise for at komme til næste time.

Lukket ude i højsæson
Camilla Hansen kikker opgivende ud ad vinduet. Hun er ved at være desperat over, at vejarbejdet trækker ud så længew.

- Det er min højsæson nu, så skal kunderne også kunne komme ind i butikken uden problemer, siger hun og forklarer, at hun føler kommunen modarbejder hende og de andre butiksindehavere ved at være så længe undervejs med gaden.

- Jeg lever af min butik, og jeg knokler for den, så kan det jo ikke nytte noget at hele gaden ser ud som den gør. Nogle af de andre butikker har været nødt til at lukke helt, siger hun.

Hun forklarer, at en kommunalt ansat dukkede op med to flasker rødvin som kompensation for, at en af butikkerne var tvundet til at lukke et par dage.

- Det nytter jo ingenting, vi mister penge på det her hver eneste dag.

Fortorvet lagt fire gange
Fortorvet er på de fire måneder blevet hevet op og lagt om fire gange, siger Camilla Hansen.

Hun frygter for, at de nylagte fliser snart skal op igen.

Da rundkørslen blev lavet for et stykke tid siden, hvilket også trak ud, blev trafikken ledt om ad Sankt Ols Stræde.

Mange busser og bilister kunne ikke klare det skarpe sving og kørte op på fortovet.

- Det betyder, at fliserne allerede er sunket, så de ligger under niveau, sukker hun.

Sur skiltedame
For at kunderne har kunnet finde vej til butikken i de seneste par måneder, har Camilla Hansen sat et skilt op til butikken, når vejarbejdet var allerværst.

- Efterfølgende kom en sur skiltedame fra kommunen og skælte mig ud, og jeg fik et brev, hvor jeg nærmest fik det indtryk, at jeg skulle i retten, forklarer Camilla Hansen.

Hun forstår ikke, at de forretningsdrivende bliver modarbejdet på den måde, når de får at vide, at Roskilde vil være en erhvervsvenlig by.

Camilla Hansen er blevet lovet, at vejarbejdet er helt færdigt på fredag. Og at gaden derfor står klar til lysfesten 2. november.

Gaden rives op
I efterårsferien kommer beboerne i Sankt Ols Gade til at opleve en del støj.

Gaden skal nemlig have ny belægning. Det betyder, at asfalten skal fræses af. Til gengæld bliver en ny og støjdæmpende belægning lagt på.

For at vejarbejdet skal overståes så hurtigt som muligt, kommer vejarbejdet til at foregå både dag og nat i en periode.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk