20. november 2019
Apotekerforeningen og Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på HPV-vaccinen i uge 25.

(Foto: Colourbox)
Apotekerforeningen og Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på HPV-vaccinen i uge 25. (Foto: Colourbox)
Foto: Tashatuvango
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flest HPV-vaccinerede i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flest HPV-vaccinerede i Roskilde

Nu er det drengenes tur til at få den gratis vaccine

Roskilde Avis - 16. juni 2019 kl. 10:00
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet HPV-vaccinerede er steget markant de sidste par år, og Roskilde ligger med 86 procent piger, der har fået første stik, og 69 procent færdigvaccinerede nu højst i Region Sjælland. Det glæder formand for Roskildes lokalafdeling af Kræftens Bekæmpelse, Inge Mølgaard.

- Det er så vigtigt at få vaccinen inden den seksuelle debut, så vi glæder os over fremgangen, siger formanden, der dog håber på at nå 95 procent HPV-vaccinerede i Roskilde.

Drengene skal med
Vaccinen er gratis for piger fra 12 til 17 år, og nu kan drenge, der fylder 12 år fra 1. juli 2019 eller derefter også blive gratis HPV-vaccineret.

- Med en høj vaccinationstilslutning blandt både piger og drenge kan vi reducere antallet af HPV-relaterede kræfttilfælde markant. Det er dét gode budskab, vi ønsker at fortælle forældre, siger Inge Mølgaard.

Fokus på HPV

Roskilde Dom Apotek og Roskilde Svane Apotek har indgået et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om at sætte fokus på HPV-vaccination. I hele uge 25 vil der på byens apoteker være en informationsstand om HPV-vaccinationen og den beskyttelse, den giver. Det sker på begge apoteker og i deres filialer i Roskilde og i Jyllinge.

Kom og hør mere

Mandag 17. juni afholder Kræftens Bekæmpelse et informationsmøde for alle interesserede forældre. Her holder ledende overlæge Lars Alling Møller, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde, oplæg om HPV-vaccination og svarer på spørgsmål.

Mødet starter kl. 16, og bliver afholdt i Kræftrådgivningen, Gormsvej 15 i Roskilde. Der er gratis adgang, og alle er velkomne. Tilmelding til Inge Mølgaard på molgaard.inge@gmail.com eller tlf. 61 50 10 46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk