17. august 2019
Alle kommunens 9. klasser har i de seneste år fejret sidste skoledag med hinanden. (Arkivfoto: Mik)
gallery icon

Se billedserie

Alle kommunens 9. klasser har i de seneste år fejret sidste skoledag med hinanden. (Arkivfoto: Mik)
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal af skolebestyrelser: Dårlig ide at sløjfe fælles skolefarvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal af skolebestyrelser: Dårlig ide at sløjfe fælles skolefarvel
Opdateret 12. marts 2019 kl. 10:05
Roskilde Avis Paperboy - 12. marts 2019 kl. 09:44
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

13 ud af 15 folkeskoler er begejstrede for den fælles sidste skoledag, der er blevet holdt for afgangsklasserne i de seneste år. Årsagen er, at festen bliver holdt i trygge rammer. I stedet for, at de unge render festende og larmende rundt i byen. Skolebestyrelsen fra Himmelev Skole slår fast, at arrangementet er et unikt koncept, der samler eleverne.

arrow Læs også: Læsere på Facebook til byrådet: Hold nu den skolefest

Til gengæld er bestyrelsen bekymret for konsekvenserne ved at afskaffe arrangementet, fordi det hurtigt kan blive kaotisk med mange fulde unge i byen. De mener, at det er en dårlig ide at droppe et arrangement, hvor der er rimeligt styr på de unge og i stedet overlade dem fuldstændigt til sig selv.

Trods de massive gode erfaringer har et flertal i Skole- og Børneudvalget valgt at sløjfe dagen.

Man kan se skolernes argumenter for den fælles fest her.

Absalons Skole:
- Vores oplevelse er, at eftermiddagsarrangementet fungerer meget fint i dets nuværende form, hvor rammerne er trygge for eleverne. Vi har kun fået positiv respons fra de lærere og elever, der har deltaget og oplever, at alle kan være med, også selvom man ikke har lyst til alkohol.

På skolen modtager de positive meldinger fra forældre, fordi de oplever, at deres børn har en god eftermiddag i trygge rammer.

Østervangsskolen:
På Østervangsskolen er man også begejstret for dagen. Her gør de meget ud af at indprente eleverne, at det ikke drejer sig om at drikke sig i hegnet, hvilket eleverne har forstået, siger de. De foreslår, at man indfører et alkometer, så fulde elever sendes hjem.

Trekronerskolen:
På Trekronerskolen foreslår man også, at man holder fast i fællesarrangementet et sted i byen. Der skal være aktiviteter med musik eller standup, som kan trumfe alkoholen.

Tjørnegårdskolen:
På Tjørnegårdskolen er man også glad for den fælles fest. De foreslår, at man holder fast i den fælles fest, som eleverne skal være med til at planlægge selv. Det kunne for eksempel være et beachparty ved Lynghøjsøerne.

Klostermarksskolen:
På skolen bakker skolebestyrelse, lærere og ledere op om den fælles afgangsfest. De foreslår, at der skal være flere aktivitet. Eleverne selv siger, at det vigtigste på dagen er, at de hygger sig sammen. Der skal være kontrolleret alkohol til stede.

Himmelev Skole:
Skolebestyrelsen er imod at de unge drikker alkohol, og vil gerne gå ind i arbejdet med at minimere det. De ønsker, at eleverne fortsat kan feste i trygge rammer sammen med de andre 9. klasser.

Peder Syv Skolen:
Skolebestyrelse og ledelse synes den fælles fest er et godt og trygt tilbud for eleverne og en god mulighed for at alle klasserne kan fejre dagen sammen.

Bestyrelsen vurderer, at de ikke har mulighed for at støtte op om et arrangement på skolen.

Lindebjergskolen:
På Lindebjergskolen er man også glade for den samlende afgangsfest. Elverne foreslår, at der på en eller anden måde bliver lavet begrænsning på alkohol.

Margretheskolen:
På skolen opfordrer ledelsen til, at kommunen fortsætter med at lave en fælles fest med rammer som hidtil med et fast sluttidspunkt, inviterede elever og med voksne, de kender.

Hedegårdenes skole:
På skolen mener de, at det er vigtigt at holde eleverne så længe som muligt på skolen. De foreslår, at man skal hyre et kendt musiknavn, så eleverne ikke har lyst til at misse. De foreslår, at arrangementet skal være uden alkohol, og at eleverne belønnes med en goodiebag.

Lynghøjskolen:
På Lynghøjskolen er man bange for, at de unge vil bruge andre rusmidler, hvis de ikke må feste med alkohol på sidste skoledag. Og at der for eksempel bliver lavet en kultur, hvor det belønnes ikke at drikke. De foreslår, at man måske inddrager festivalen og at der kommer forældrebetaling til arrangementet.

Gadstrup Skole:
På Gadstrup skole er man også glade for det fælles arrangement. Her foreslår man, at man deler festen ud på tre lokationer, så der ikke er helt så mange elever samlet på et sted. På den måde vil det også være nemmere for de voksne at spotte fulde elever. De mener, at det er vigtigt, at der bliver planlagt aktiviteter og musik, så man bedre kan styre de unges alkoholforbrug.

arrow I Byrådet: Politikere vil have fælles sidste skoledag genindført
21. marts 2019 kl. 05:13 Opdateret: kl. 14:08
arrow Skoleformand står fast: Ingen fælles afgangsfest i år
19. marts 2019 kl. 05:27 Opdateret: kl. 13:38
arrow Kommentar: Forkert skole- formynderi
12. marts 2019 kl. 08:50 Opdateret: kl. 16:59
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk