19. maj 2019
Randi Tang Nielsen (th.) sammen med medarbejderne fortæller om Café Freunde ogde andre aktiviteter i Trekroner.
gallery icon

Se billedserie

Randi Tang Nielsen (th.) sammen med medarbejderne fortæller om Café Freunde ogde andre aktiviteter i Trekroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsforum netværk på Freunde: En sidste udvej til et normalt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsforum netværk på Freunde: En sidste udvej til et normalt liv
Roskilde Avis Paperboy - 08. november 2018 kl. 00:04
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For mange sårbare og svage unge, der er opgivet af kommunernes egne behandlings-institutioner, er uddannelsestilbudet 'DankBar' med de to tilhørende virksomheder Café Freunde og tøjforretningen 'Zusammen' en sidste udvej til et normalt liv.

Alt dette fortalte initiativtageren Randi Tang Nielsen om til et netværksmøde i Erhvervsforum, hvor 50 deltagere var mødt frem en morgen i Trekroner. Hun startede sine virksomheder i Roskilde for 15 år siden, og efterhånden har de udviklet sig til at have i alt 96 ansatte, deraf de 60 på fuld tid.

Først fri efter arbejde
- Jeg opfatter Roskilde som en by, der er præget af mange fællesskaber og stor frivillighed. På den måde er man forholdsvis 'inkluderende'.

Om starten med 'DankBar', hvor hun og medarbejderne får sårbare og svage unge i gang med arbejde og et mere normalt liv, forklarede hun:

- Vi tror ikke på, at nogen er et håbløst tilfælde. Men det kræver meget engagerede medarbejdere, og vi holder ikke fri, før arbejdet er færdigt. Juleaften er vi naturligvis i gang, for det er et af de værste tidspunkter at blive overladt til sig selv.

- Derfor bliver alle raske hos os - før eller siden.

For at nå målet er de ansatte parate til at gå langt, f.eks. hente de unge hjemme hver morgen, så man er sikker på, at de overhovedet møder frem.

Tøjforretningen Zusammen og Café Freunde er opstået som en videreudvikling i forbindelse med behandlingen. Her kan de sårbare unge komme i gang med et job under sikre forhold - og hvis de i første omgang giver op efter en time, klarer man også det.

Senere er caféen på rockmuseet Ragnarock også blevet en del af denne virksomhedskæde.

Ikke socialøkonomisk
Randi Tang gjorde understregede stærkt, at hendes foretagender ikke er 'socialøkonomiske virksomheder', der henter tilskud fra det offentlige og fonde og ikke selv betaler hele lønnen.

- Vi har gode indtægter på behandlingerne og de oplæg, som vi laver hos 'Dankbar'. Men hele overskuddet herfra bliver investeret i de andre virksomheder, så der overalt bliver betalt overenskomstmæssig løn, fremhævede hun.

Møder andre fra byen
Inden havde direktøren hos Erhvervsforum Mette Ehlers budt velkommen og glædet sig over, at foreningens medlemmer nu også var i Trekroner for at se denne del af Roskilde.

En af deltagerne var byggerådgiver Torben Hvid Rasmussen, der bl.a. er ekspert ved tvister i byggesager, hvis parterne bliver uenige om, hvem der skal betale hvad.

- Jeg kommer ikke her, fordi jeg leder efter nye kunder, for jeg har faktisk nok at lave.

- Men jeg er interesseret i den by, som jeg nu lever i. Det får jeg bl.a. at vide ved disse møder i Erhvervsforum, forklarede han.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk