11. december 2019
Trods de fortsatte protester fra Viby, er byrådet indstillet på at gennemføre en delvis udflytning af Lindegården. (Foto: Kenn Thomsen)
Trods de fortsatte protester fra Viby, er byrådet indstillet på at gennemføre en delvis udflytning af Lindegården. (Foto: Kenn Thomsen)
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Delvis flytning af Lindegården: 35 skal til Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delvis flytning af Lindegården: 35 skal til Viby
Roskilde Avis - 17. juli 2019 kl. 00:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En delvis udflytning af Lindegården bliver gennemført, så 35 af de mest velfungerende patienter på den store institution ved Boserupvej rykkes til Viby.

Flytteplanerne har vakt stærke protester fra en gruppe af borgere i stationsbyen i den sydlige ende af kommunen, og det har nok været med til at skrue den planlagte udflytning ned fra 70 til det halve.

Kilder i Roskilde kommune siger dog nu, at denne mindre udflytning vil blive gennemført, selv om der fortsat også er lokal modstand imod det.

Et flertal i byrådet frygter nemlig, at det i fremtiden vil blive umuligt at placere nye institutioner for psykisk syge, udviklingshæmmede eller andre sårbare grupper rundt om i kommunen, hvis man bøjer sig for sådan et protest.

Desuden ønsker flertallet i byrådet, at alle lokalsamfund i forskellige dele af kommunen skal være med til at løfte denne type opgaver, så det f.eks. ikke overlades alene til boligområder, hvor der i forvejen er nok af problemer.

Repræsentativt demokrati
Under den igangværende debat har protestanter fra Viby argumenteret med, at byrådet skal 'lytte til os'.

Med det mener de så ikke 'høre på, hvad de siger' - men adlyde.

Derfor ønsker byrådet i denne sag også at få slået fast, at det bestemmer, hvad der sker i hele kommunen.

Selv om man gerne vil i en dialog med beboere i et enkelt område, har ikke de overtaget magten til at bestemme, hvad der skal ske på enkelte arealer.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk