19. august 2019
De mange nye faciliteter ved Kildegården og andre steder i Roskilde er en god investering, fordi det giver indbyggerne bedre livskvalitet, mener borgmester Joy Mogensen. (Foto: Jan Partoft)
De mange nye faciliteter ved Kildegården og andre steder i Roskilde er en god investering, fordi det giver indbyggerne bedre livskvalitet, mener borgmester Joy Mogensen. (Foto: Jan Partoft)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Roskilde må passe ekstra på pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Roskilde må passe ekstra på pengene
Roskilde Avis Paperboy - 14. marts 2019 kl. 09:15
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Roskilde er nu i en situation, hvor kommunen må passe ekstra godt på pengene og nøje overveje, hvad der er råd til, siger borgmester Joy Mogensen.

Hun mener dog ikke, at situationen er kritisk og fortryder heller ikke, at der i de sidste år er investeret kraftigt i en række store projekter: Nyt torv, kultur- og idrætscenter på Kildegården, parkeringshus og snart en stor svømmehal ved siden af Roskilde Badet.

- Vi kan ikke gøre afkastet af denne satsning op alene i penge. Her er nemlig skabt faciliteter, som giver Roskildes borgere en bedre livskvalitet både til hverdag og i fritiden. Det gør os til en attraktiv kommune, hvor flere gerne vil bo, siger hun.

I øjeblikket er regnskabet for 2018 ved at blive gjort op, og her ventes normalt et overskud i driften på helt op mod 60 mio., fordi alle bevillinger ikke helt er blevet brugt. Det kan f.eks. skyldes, at børneinstitutioner og andre har sparet sammen til noget større i de følgende år, og det får de fortsat lov til.

Sparsommelig velstand
Men ellers får alle afdelinger af kommunen besked om at være påpasselige med udgifterne. På den måde håber Byrådets centrale Økonomiudvalg, at det måske ikke bliver nødvendigt fuldt ud at gennemføre den spareøvelse på 70 millioner i 2020, som ellers er forberedt.

Den samme sparsommelighed gælder også ved indretning eller køb af nye lokaler, f.eks. til den kommende FGU-uddannelse. Her vil den billigste og forsvarlige løsning fortsat blive fremhævet af forvaltningen, og denne placering ender nok også med at slå igenenem på politisk niveau.

Borgmesteren erkender, at kassebeholdningen ikke er særlig stor efter en ekspansiv politik i en række år,

- Men vi overholder fortsat ministeriets regler for nødvendig likviditet.

- Samtidig skal man huske på, at Roskildes velstand ikke så meget består af penge i kommunens kasse. Nok så vigtigt er det, at vi har mange velstillede borgere, der også i fremtiden kan sikre os et godt økonomisk grundlag, forklarer hun.

Revideret befolkningstal
Roskilde har i øjeblikket omkring 88.000 indbyggere og er målt i folketal den største kommune i Region Sjælland, men tilflytningen har i den sidste tid ikke været så stor, som prognoserne forudsagde.

Ifølge Joy Mogensen skyldes det bl.a. en systemfejl, hvor kommunen ikke har været hurtig nok til at få slettet CPR-numre på folk, der kun var midlertidigt i Roskilde og på ny har forladt byen.

- Så er det jo godt, at vi får korrigeret det, så vi ikke baserer byggeri af nye børneinstitutioner, skoler osv. på for høje tal. Det kan jo hurtigt blive dyrt.

- Den anden forklaring er, at presset på boligmarkedet i Roskilde er meget stort. Mange vil gerne bo her, men ikke alle har råd. Derfor prøver vi i disse år også at få bygget mange nye boliger, bl.a. almennyttige, som de fleste har råd til at betale.

- Vi har jo en politisk målsætning om, at Roskilde skal være en kommune for alle slags mennesker, og så skal de også have råd til at være her, forklarer Joy Mogensen.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk