21. april 2019
Roskildes eget Sygehusudvalg skal indkaldes til hastemøde sammen med de lokale medlemmer af regionsrådet og Sygehusgruppen for at stoppe planer om at fjerne alle senge fra Roskilde Sygehus.
gallery icon

Se billedserie

Roskildes eget Sygehusudvalg skal indkaldes til hastemøde sammen med de lokale medlemmer af regionsrådet og Sygehusgruppen for at stoppe planer om at fjerne alle senge fra Roskilde Sygehus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bent Jørgensen (V) slår alarm om sygehuset: Roskilde ender som Sengeløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bent Jørgensen (V) slår alarm om sygehuset: Roskilde ender som Sengeløse
Opdateret 08. oktober 2018 kl. 12:52
Roskilde Avis Paperboy - 08. oktober 2018 kl. 12:41
Af Arkivfoto: Erling J.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nu skal Roskilde passe på ikke at blive taget på sengen, når det gælder vores sygehus ved Køgevej. Ellers ender vi som en gang Sengeløse, så der slet ikke skal indlægges patienter her længere.

arrow Læs også: DF-leder i regionsrådet: Brug for senge i Roskilde

Lederen for Venstre i Roskilde Byråd Bent Jørgensen opfordrer nu til fælles handling mellem kommunen, de lokale repræsentanter i Sjællands Regionsråd og Sygehusgruppen i Roskilde for at hindre omfattende lukninger på hospitalet ved Køgevej.

- Helt uforståeligt har regionens Sygehusudvalg netop godkendt et oplæg om at følge den gamle sygehusplan fra 2010, der vil lukke alle senge i Roskilde, forklarer Bent Jørgensen.

- Beslutningen, der fremgår af et officielt referat fra administrationen, virker helt uforståelig. I hvert fald er den helt i modstrid med de løfter, som Roskilde ellers har fået fra et flertal af de folkevalgte om, at Roskilde Sygehus skulle være et markant sygehus fremover, hvor der også ville være sengepladser og flere funktioner end først besluttet.

Bent Jørgensen er dermed helt på linje med Sygehusgruppens talsmand Paul Bundgaard, der også protesterer imod en falsk påstand fra regionens administration om, at man ikke må placere senge i Roskilde.

Sygehusgruppen har derfor indledt et intensivt arbejde med en række af de centrale folkevalgte i regionen for at få stoppet det, man opfatter som administrationens forsøg på at gennemtrumfe en gammel plan imod de folkevalgtes politiske ønsker.

Glemte valgløfter
Bent Jørgensen opfordrer medlemmerne i Regionsrådet til at få ændret det tilsyneladende forkerte referat fra Sygehusudvalget - fremfor bare at sige, at det gør man senere:

- Hvis ikke de siger fra overfor dette referat fra Sygehusudvalget, dropper de folkevalgte i regionens flertalsgruppe (S-DF-SF-LA) helt deres egen melodi fra det store valgmøde på Katedralskolen lige før valget. Her var en justering af sygehusplanen og udnyttelsen af sengepladser på Roskilde for at aflaste Køge Sygehus det helt store tema, som der var enighed om at arbejde for.

- Men det er åbenbart allerede glemt, selvom det kun er et år siden, at der var valgkamp. For Roskildes skyld er det uhyre vigtigt, at holde fast i de gode takter fra før valget. Vi opnår mest, når kommunen og Roskildes repræsentanter trækker i samme retning, siger Bent Jørgensen.

Bent Jørgensen har derfor bedt om at få Roskilde Kommunes lokale sygehusudvalg indkaldt til et hastemøde sammen med de lokale medlemmer fra Regionsrådet og repræsentanter for Sygehusgruppen.

- Hvis vi ikke får fremrykket og gjort det tydeligt, hvad Roskilde ønsker er, så retningen for Roskilde Sygehus igen kommer på rette kurs, risikere vi at miste afgørende indflydelse på den proces, som åbenbart er i fuld gang i regionen, mener Bent Jørgensen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk