19. juni 2019
Nuværende og tidligere ansatte på Jobcentret beskriver i et brev til byrådet helt uacceptable arbejdsforhold på Jobcentret.
Nuværende og tidligere ansatte på Jobcentret beskriver i et brev til byrådet helt uacceptable arbejdsforhold på Jobcentret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til byrådet: Diktatorisk ledelse på Jobcentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til byrådet: Diktatorisk ledelse på Jobcentret
Roskilde Avis Paperboy - 14. januar 2019 kl. 00:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et indlæg den 27. december 2018 har du, Bent Jørgensen, svaret på Roskilde Avis' nyhedsanalyse 'Jobcenter i ruiner'. Her opfordrer, du til, at vi som medarbejdere ytrer os til såvel ledelse og jer politikere.

arrow Læs også: Gennemtestet direktør for Social, Job og Sundhed

Denne opfordring vil vi meget gerne gribe. Vi er en gruppe bestående af nuværende og tidligere medarbejdere i Jobcenter Roskilde, som egentlig allerhelst vil stå frem, men som slet og ret ikke tør af frygt for repressalier i forhold til vores fremtidige arbejdsliv. Mange har tidligere forsøgt at henvende sig til ledelsen af de gængse kanaler, for på saglig vis at påpege uregelmæssigheder eller dårlig trivsel, men dette har desværre resulteret i yderst ubehagelige samtaler, meldinger om 'hvis man ikke kunne lide lugten i bageriet...', opsigelser, advarsler og omplaceringer.

Det kan nok lyde voldsomt, men forholdene har desværre også fået lov til at eskalere helt urimeligt. Den uro i Jobcentret, som er omtalt i Roskilde Avis er nemlig egentlig en gammel nyhed; forstået på den måde, at uroen, fyringerne, sygemeldingerne og personaleflugten har stået på - og taget til siden sommeren 2017, kort tid efter en ny jobchefs ansættelse.

Al kritik slås ned
Jobchefen trådte ind på scenen med en fuldstændig færdigstøbt plan over hvordan han så organisationen. Det er naturligvis ledelsens ret at organisere og fordele arbejdet. Men det, der er tankevækkende, er den storytelling der kontinuerligt konstrueres omkring hvordan medarbejdere inddrages og at der er dialog. Der er reelt ingen dialog. Viden og erfaring tilsidesættes og enhver form for konstruktiv kritik, slås ned med attituden om, at enten er man med eller også er man imod.

Medarbejdere i Jobservice var første modtagere af Jobchefens adfærd og siden er konsekvenserne af hans ledelsesstil rullet ud i hele jobcentret.

Pulsens leder og personale er stort set udskiftet grundet dårligt psykisk arbejdsmiljø og Ungeguiden har forsøgt at påpege uhensigtsmæssig og ulovlig adfærd, ligeledes uden held.

Et samlet Jobservice forsøgte at synliggøre den dårlige ledelse, men disse forsøg på at skabe bedre vilkår, blev affejet som illoyal adfærd og at der ville være dialog fremadrettet. I Jobchefens egen stab er der én medarbejder tilbage (nyansat), der ikke har været sygemeldt, er fyret, omplaceret eller har sagt op. Alle forhold begrundet i Jobchefens ledelsesstil.

Ligeledes er sekretariatets arbejde præget af Jobchefens uhensigtsmæssige adfærd, da han kontinuerligt ændrer mening og søger at bøje regler og lovgivning, i strid med anbefalinger og indsigelser.

Rejser og fyres
Mange medarbejdere har forsøgt at gøre opmærksom på konsekvenserne af gentagne omorganiseringer og omlægninger uden handleplan, samt implementering af nye tiltag i et urimeligt tempo, set i lyset af de manglende handleanvisninger. Man har med stor faglighed og saglige begrundelser forsøgt at få ledelsen i tale, men det har desværre ikke hjulpet - faktisk tværtimod.

Mange af de personer, som har udtalt sig imod ledelsen er efterfølgende enten fyret, sygemeldt, eller har sagt op, og har fundet andre jobs. Et groft estimat er at i Pulsen, Ungeguiden og Job og Kompetencer er over 75 % af personalet skiftet ud. I den sammenhæng har vi kendskab til, at flere medarbejdere i Jobcentret, i forbindelse med deres fratrædelse, har sendt begrundede opsigelser til ledelse og HR, med oplysninger om vilkårene i Jobcentret. Disse opråb er ligeledes blevet overhørt.

Jobchefen forsøger her at konstruere en historie om, at han "rydder op/ud". Problemet er blot, at han ikke kan svare på, "hvad han rydder op i". Der er tale om en særdeles kompetent og dygtig medarbejdergruppe, som har indgående viden om og erfaring med indsatsen i Jobcentret og som ønsker at udføre et kvalificeret stykke arbejde, hver eneste dag.

Elendig trivsel
I oktober 2017 blev der gennemført en trivselsmåling i kommunen - herunder Jobcentret.

Målingens resultater blev offentliggjort i december 2017, og viste, at Jobcentret efter i adskillige år at have ligget højst på medarbejdertilfredshed, nu lå på det laveste niveau i Roskilde Kommune. Blandt ledelsen i kommunen, havde jobchenfen den laveste score, som nogensinde var målt.

Dette havde ingen reelle konsekvenser for Jobchefen og eftersom trivselsmålinger kun foretages i Roskilde Kommune hvert andet år, forbliver medarbejdernes vilkår fortsat under radaren. Ved et planlagt besøg fra Arbejdstilsynet, blev kritiske medarbejdere behændigt ekskluderet fra interviewrunderne som endvidere, mod tilsynets anbefaling, blev overvåget af medlemmer af ledelsen; og ledelsen anviste hvilke medarbejdere der skulle deltage.

Dårlige resultater
Vi havde tidligere en skøn arbejdsplads, hvor travlhed og trivsel gik hånd i hånd.

Jobchefen forsøger endnu en gang at konstruere en fortælling om resultaterne i Jobcentret og fremhæver hvor flot Roskilde ligger i målinger. Dette må siges at være en sandhed med visse modifikationer.

Bent Jørgensen udtaler selv, at tallene allerede var fine i oktober 2017. På daværende tidspunkt, var der massiv underbemanding især i forhold til at få forsikrede ledige i job. Der er siden postet adskillige midler i området og alligevel er resultaterne blevet endnu dårligere. Det må således siges, at man som ledelse ikke har formået at forvalte disse midler ordentligt og fået dem omsat til reelt kvalificeret indsats.

Roskilde ligger således i dag nr. 68 (ud af 98 kommuner) hvor man lå nummer 67 før man tilførte ressourcer; og endnu dårligere ligger man på A-dagpengeområdet - et område der endda har været i fokus og har fået yderligere tilført ressourcer fra svagere borgere, samt diverse puljemidler i et forsøg på at forbedre tallene.

Når Jobchefen er blevet udfordret på resultaterne på fælles informationsmøder, fremhæver han egne, interne beregninger og kritiske røster bliver sat på plads med 'at nu skal du ikke sidde og nørde med tallene'.

Falsk glansbillede
Jobchefen har senest, efter omtalen i avisen, rundsendt en skrivelse til alle os medarbejdere, med løfter om bod og bedring. Dette skriv ligner desværre til forveksling det, han sendte ud allerede i efteråret 2017, første gang hans ledelsesstil blev anfægtet.

Der er således ingen tillid til at hans ord omsættes til en reel ordentlig ledelsesstil eller at hans tilgang til os medarbejdere vil ændre sig. Man arbejder i glansbilleder og forsøger at tilpasse historierne så de ser pæne ud udadtil. Hele forløbet står derfor også, efter vores opfattelse, i grel kontrast til de fint formulerede ledelsesværdier, som vi i øvrigt bakker 100% op om.

På baggrund af ovenstående håber vi, at I som medlemmer af byrådet har fået en bredere forståelse for, hvilke forhold der hersker i Jobcentret, og hvorfor det har været meget svært for os medarbejdere, at stå offentligt frem. Derfor er vi også utrolig glade for, at I, i byrådet nu vil undersøge forholdene nærmere, og støtte op om en ordentlig og professionel ledelsesform, i tråd med kommunens personalepolitik og gængse værdier.

Vi håber inderligt, at I vil reagere, så vi kan komme uroen, og den deraf affødte nedsatte produktivitet til livs, og få genskabt ordentlighed og arbejdsglæde hos medarbejderne, så vi kan gøre det vi er sat i verden for;

At servicere og hjælpe borgerne i Roskilde Kommune.

Med venlig hilsen
Nuværende og tidligere medarbejdere

i Jobcenter Roskilde

arrow Ro på - økonomien hænger sammen - også uden panikløsninger !
12. april 2019 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:23
arrow Jobcenter: Hør efter hvad borgeren siger
06. februar 2019 kl. 09:44 Opdateret: kl. 09:47
arrow Efter krisen på Jobcentret: Direktør forlader Roskilde kommune
22. januar 2019 kl. 10:35 Opdateret: kl. 11:02
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk