15. september 2019
6. klasse fra Vor Frue skole stormer frem i historie-konkurrence.
Politikerne har planer om at skære ned på klasserne på skolen, så der kun bliver elever fra 0. - 3. klasse tilbage. Et af argumenterne skulle være, at fagligheden ikke er i orden. Alligevel stormer 6. klasse frem i en landsdækkende historiekonkurrence.
gallery icon

Se billedserie

6. klasse fra Vor Frue skole stormer frem i historie-konkurrence. Politikerne har planer om at skære ned på klasserne på skolen, så der kun bliver elever fra 0. - 3. klasse tilbage. Et af argumenterne skulle være, at fagligheden ikke er i orden. Alligevel stormer 6. klasse frem i en landsdækkende historiekonkurrence.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 6. klasse fra Vor Frue Skole: Stormer frem i DM i historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

6. klasse fra Vor Frue Skole: Stormer frem i DM i historie
Roskilde Avis - 03. oktober 2018 kl. 06:05
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1.600 klasser fordelt på 5. og 6. klasser fra hele Danmark har i de seneste uger dystet mod hinanden i et uofficielt DM i historie.

arrow Læs også: Elever demonstrerer mod: Sammenlægning af skoler

Nu er der 30 klasser tilbage. Den eneste klasse fra Roskilde er 6. a fra Vor Frue Skole, fortæller deres stolte historielærer Nadia Mundt.

Det er ikke første gang, hun gelejder en klasse helt frem i førerfeltet i konkurrencen. Og hun håber på at kunne slå sin gamle rekord, hvor klassen endte på en 6. plads.

For at komme videre i konkurrencen har eleverne drejet en dokumentarfilm om statskuppet i 1784. Som forbillede havde de DR's Danmarks Historie, hvor seerne blev ført gennem historien af Lars Mikkelsen.

I elevernes film er det dem selv, der spiller rollerne, og som fører seerne gennem kuppet.

At komme rundt om et statskup er noget af en bedrift for elever i 6. klasse, fortæller Nadia Mundt. Netop dette stykke af tiden er kompliceret stof, som man normalt først lærer meget senere.

Sejt at gå videre
Spørger man eleverne, har det været sjovt at være med i projektet, der også indebar, at de har lavet en tegneserie og en tidslinje og hver især har svaret på 50 svære historiske spørgsmål.

Og faktisk var det så spændende, at de har svært ved at sætte fingeren på, hvad der har været bedst i hele forløbet.

Nadia Mundt forklarer, at eleverne har appetit på historie, og at de har en fantastisk faglig tilgang til undervisningen. Og det er da også det, der har båret frugt i konkurrencen.

Eleverne får at vide, om de er gået videre 11. oktober.

Historie og madbod
Det er dog ikke kun med faget historie klassen har haft travlt i de seneste uger.

På Vor Frue Skole er det nemlig altid 6. klasses eleverne, der står for skolens madbod hele skoleåret. De optjente penge går til en klassetur.

Derfor er det da også først, da madboden lukker i spisefrikvarteret, at eleverne har tid til at stille op til fotografering til Roskilde Avis.

6. a laver selv maden til boden i nogle af timerne, og de er efterhånden blevet ferme til at snitte, røre og regne ud, hvad de mange måltider koster, som de hver dag sælger til eleverne på skolen.

I dag spiser de dog ikke selv mad fra boden, da de går direkte videre til skolekøkkenet, hvor de har madkundskab, så de sultne maver kan blive fyldt.

Et af spørgsmålene, der skulle svares rigtigt på var: Hvordan var Frederik VI's forhold til sin søster

arrow Far til tre: Vi flyttede til Vor Frue på grund af skolen
13. september 2018 kl. 17:16 Opdateret: kl. 15:45
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk