23. august 2019
Elever fra Hedegårdenes Skole på vej til afslutningsfest.
Elever fra Hedegårdenes Skole på vej til afslutningsfest.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aflysning af folkeskolefest går ud over sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aflysning af folkeskolefest går ud over sikkerhed
Roskilde Avis Paperboy - 14. februar 2019 kl. 05:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den fælles afgangsfest for folkeskoleleverne er aflyst. Det har et bredt flertal i Skole- og Børneudvalget vedtaget. Men den holder ikke, mener de fleste af Roskilde Avis læsere, der har skrevet en kommentar på avisens Facebookside.

arrow Læs også: Læsere på Facebook til byrådet: Hold nu den skolefest

Erfaringerne viser nemlig, at det var en god ide med en fælles lukket fest, hvor andre ikke kunne komme ind, og hvor voksne holdt øje med de unge, så de ikke kom til skade, og så de ikke larmede rundt i hele byen og svinede, som man kender det fra andre fester.

Politikerne kunne tage stilling til om der skulle holdes fælles fest med alkohol, uden alkohol, eller om festen skulle rykkes ud på de enkelte skoler.

Læs nogle af kommentarerne her.

Hjælp til sikker fest
Christian Juel Glem Kære politikere, det ved I jo godt ikke holder med de "lokale" fejringer på skolerne.

De unge mødes nu i Roskildes parker og hygger sig, drikker og fester og sikkert også en del svineri desværre. Jeg mener vi har været der før, for en del år siden.

Nu var der kommet rimeligt styr på det, med opsyn, hjælpere og lukket for ældre unge som ikke var en del af denne fest. Nu åbnes der samtidig op for en del flere rusmidler, da alle nu kan joine festen. Det skriger til himlen, at dette er en dårlig løsning, men I bliver sikkert hurtigt klogere. Håber ikke at nogen unge mennesker kommer til at betale for denne politiske beslutning iform af ting som kan ske når ældre med uhensigtsmæssige hensigter kan komme tæt på unge og uerfarne feststemte unge mennesker.

Line Bedin Fantastisk logik: vi udskyder alkoholdebut når vi lukker det fælles arrangement, hvor udgangspunktet er ingen alkohol og i stedet lader dem feste rundt omkring og uden kontrol

Rune Larsen Jeg syntes så at tiden jo netop er til det. De voksne skal sku nok klare sig til de betalte tirsdags koncerter i byparken men når de unge holde fredag i folkeparken er der et evigt pallaver fra voksne der beklager sig over larm, affald etc. Måske hvis man ikke ekskluderede de unge ved at lukke/støtte arrangementer for dem ville problemerne ikke være så store.

Rikke Lindahl Hansen Så mange klager over curling børn og forældre ect. De unge mennesker i dag er mere fornuftige end før i tiden, men ved ikke om politikerne selv har glemt at de en gang var unge og hvordan det var ... 8 uger efter sidste skoledag ender de unge på div uddannelser hvor fredagsbaren ect er en del af studielivet Så slap nu af .... Vi kvæles i politiske korrekthed!

Jane Elley Hansen Jeg syntes, at det er ærgerligt at politikkerne i Roskilde kommune ikke prioriterer at fastholde afgangsfesten - husk det nu når krydset sættes næste gang

Ærgerlig aflysning
Stine Kastfelt Jan Skjoldborg BrogaardGlemte du at læse i teksten at det er en fest UDEN alkohol?

Tror ærligt talt også at den fælles fest er en del billigere for kommunen når de har alle de unge samlet på et sted frem for spredt rundt i hele byen hvor både SSP'ere, Natteravne, skoler, forældre og andre gode folk har et hyr med at holde styr på de unge den dag.

Og man skal vel heller ikke glemme at de unge på den måde er sikret mod at andre unge (ældre end 9. og 10. klasserne) som før hen crashede de private fester, og ødelagde en masse for afgangseleverne, ikke kan komme igennem med deres chikane da der til den fælles fest er købt armbånd og der er vagter ved døren der sikrer at kun de reelle afgangselever kommer med til festen.

Synes det er hamrede ærgerligt at man lukker så godt et initiativ i en tid hvor alle voksne (også forældre) omkring de unge gør en kæmpe indsats for at udskyde alkohol debuten og mindske forbruget når det så sker.

Jan Skjoldborg Brogaard Stine Kastfelt det har indtil nu været en fest med alkohol. Det giver det ingen mening at fortsætte. Det er vel næppe en kommunal opgave at understøtte alkoholfester for skolebørn!

Et fælles arrangement uden alkohol har man vurderet ikke vil få ret stor opbakning hvorfor man opfordre skolerne til at lave noget lokalt.

Camilla Hagemann Talchow Virkelig ærgerligt at politikerne ikke kan se dette har været et godt og trygt arrangement for de unge.

Eva Klixbüll Hvornår var det nu det var... At det offentlige skulle arrangere fester... Øhhh med fare for at lyde meget meget gammel (og det er jeg ikke, kun ældre end de unge) så husker jeg at vi selv fandt på fis og ballade da jeg forlod skolen... Uden indblanding

arrow I Byrådet: Politikere vil have fælles sidste skoledag genindført
21. marts 2019 kl. 05:13 Opdateret: kl. 14:08
arrow Skoleformand står fast: Ingen fælles afgangsfest i år
19. marts 2019 kl. 05:27 Opdateret: kl. 13:38
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk