14. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi vil ikke have en spøgelsesby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil ikke have en spøgelsesby
Roskilde Avis Læserbreve - 30. oktober 2018 kl. 14:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Butikslukninger i Roskilde er snart hverdag, det er ikke alle der bliver lejet ud igen, tomme lokaler er et alm. syn. Nu lukker Jardex også. Der må gøres noget, udviklingen med at folk handler over nettet kan ikke stoppes. Vi vil ikke have en spøgelsesby, derfor må der gøres noget!

Der var engang en undersøgelse der overraskede mange som var at op til 20 procent af butikkernes kunder og omsætning kom fra folk på cykel. Jeg og de fleste jeg kender tager cyklen når de skal til byen (hvor skal de også gøre af bilen) derfor skal der være bedre betingelser for cyklister især hvis det skal lokke flere til.

Der må laves flere cykelstativer og så må der være optegnet cykelsti i gågaden, så man ikke skal bruge ringeklokken konstant om lørdagen bliver folk ligefrem fornærmet hvis man bruger klokken.

Det er også nødvendigt at Skomagergade får en smal cykelsti, butikkerne i denne har ikke råd til at undvære de mange cykelkunder.

Cykelstien behøver ikke være ret bred cyklister kan sagtens enes om en fælles sti i begge retninger, det vigtigste er at fodgængerne kan se at cyklisterne har ret til at være der.

Butikslukninger er jo også en konsekvens af for lidt parkeringspladser, ved det nye P hus lukker man et tilsvarende antal for at bygge nyt. Godt at der kommer flere beboere til, de er også kunder. Men det er ikke nok der skal flere P huse til. Man kan lave nogle hurtige løsninger, med et ekstra dæk ved for eksempel Schmeltz Plads bygget i træ og stilladsstolper. Med kun en opkørsel i den ene ende og en nedkørsel i modsatte ende. Disse midlertidige løsninger fordobler næsten pladsen, har set det i udlandet. Kan desværre ikke huske hvor. Jeg mener det var i Göteborg ved Tivoli.

Sven Erik Frederiksen
Gl. Landevej 32, 2. tv

Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk