30. maj 2020
Venstre i Roskilde ønsker S-tog til byen.
Venstre i Roskilde ønsker S-tog til byen.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-ledere: Hvad mener de andre om S-tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-ledere: Hvad mener de andre om S-tog
Roskilde Avis Læserbreve - 01. juni 2019 kl. 10:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre synes det skal være nemt at komme til Roskilde. Roskilde skal styrkes som trafikknudepunkt for kollektiv trafik. Derfor ønsker vi S-tog som supplement til Regionaltogsbetjeningen i Roskilde.

S-tog til Roskilde har indtil nu ikke fyldt meget i de lokale folketingskandidaters debat. Dette selvom beslutningen er lige om hjørnet og kan få afgørende betydning for Roskildes udvikling og fremtid.

Det er en myte, at S-togs vil forringe togbetjeningen. I redegørelsen, der har været forelagt byrådet, vil Roskilde opleve en stigning på fem afgange i timen.

Roskilde vil således få seks S-togsafgange og otte regionaltogsafgange mod de nuværende ni regionaltogsafgange i timen.

Regionaltogdriften vest og syd for Roskilde vil fastholdes på nuværende niveau og rejsetiden vil fastholdes eller afkortes. Det er forventningen, at 15 mio. kørte km om året vil blive flyttet til kollektiv trafik med Roskilde som knudepunkt. Hvem kan sige nej til sådan en forbedring af den kollektive trafik og et bedre miljø?

Venstre ønsker en placering af S-tog tæt på Hestetovet bag om Roskilde Station. Fordelene er mange. Placeringen er tæt på gågaden, nabo til Hestetorvet, hvor vi ønsker mere liv.

Sidst men ikke mindst kan vi komme videre med byudviklingen i Ny Østergadeprojektet hvor man vil omdanne et goldt rangerterræn til centrale boliger, kontorer og hotel.

Venstres i Roskilde ønsker S-tog som supplement til regionaltoget med en vendeplads, der støder ud mod Hestetorvet. Roskilde vil stå stærkt hvis samtlige lokale folketingskandidater stod sammen og meldte klart ud om S-tog.

Derfor spørger vi lokale folketingskandidater fra andre partier: Vil I støtte S-tog som supplement til regionaltoget i Roskilde?

Jette Tjørnelund
gruppeformand

Lars-Christian Brask
folketingskandidat og byrådsmedlem for

Venstre i Roskilde.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk