20. oktober 2019
Tina Boel repræsenterer SF i Sjællands Regionsråd og Roskilde Byråd.
Tina Boel repræsenterer SF i Sjællands Regionsråd og Roskilde Byråd.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Underskud på sygehuse er ikke kommet fra den ene dag til den anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskud på sygehuse er ikke kommet fra den ene dag til den anden
Roskilde Avis Læserbreve - 16. november 2018 kl. 00:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Hvem har ansvaret ?
SF i Regionsrådet har meget svært ved at se sig selv i den massakre, som man fra sygehusledelsens side har præsenteret os politikere for på det seneste. Vi tager gerne et politisk medansvar for budgetoverholdelse, hvis vi vel at mærke bliver inddraget i de løsninger der skal findes.

Der er fremkommet forklaringer på budgetoverskridelsen, men lad os slå fast, at det ikke er en overraskelse for det politiske niveau, at vi er i en økonomisk situation der råber på handling NU. Vi kan ikke fortsætte i samme spor, der bl.a. har medført øget forbrug på privathospitalerne, som sygehusene/afdelingerne selv skal betale.
Underskuddet er opsparet gennem flere år, mens V stod i spidsen for regionen - og nu prøver de ligefrem at give det nye konstituerings-flertal, der først kom til fra nytår, skylden for det hele.

Et i forvejen underfinancieret budget vil med de planlagte store besparelser og personalemæssige reduktioner få store konsekvenser for fagligheden og produktiviteten på sygehusene - og dermed et lavere serviceniveau. Det er et politisk ansvar.

At man afskediger et ualmindeligt højt antal lægesekretærer, virker fuldstændig hovedløst. Netop den faggruppe var der politisk enighed om ikke at afskedige, da de var den lim, der skulle holde sammen på produktiviteten i forbindelse med implementering af Sundhedsplatformen.

Dette system må mange afdelinger på sygehusene fortsat bruge meget tid på at gøre mere anvendeligt og sikkert. Så alt andet lige - for eller imod Sundhedsplatform - er denne en del af årsagen til den dårlige økonomi.

Man har undladt en dialog med medarbejderne om nye forslag til fremrykning af sygehusplanen. Tidligere fremrykningsforslag har ikke været grundigt nok gennemtænkt -og er efterfølgende blevet rullet tilbage. F.eks. undrer vi os over at man ikke har inddraget f.eks. overlægerådet i en drøftelse af, hvor det giver mening med skyldig hensyntagen til patienter og patientsikkerheden.

Den manglende medinddragelse af medarbejdere står i stærk kontrast til hensigtserklæringerne i budgetaftalen. Her er der ingen tvivl om at "gode løsninger findes i reel dialog og samarbejde" "Det medvirker til, at der træffes de bedst mulige beslutninger".

Vi er orienteret om processen i MED udvalg og samarbejde med de faglige organisationer, men at man har undladt inddragelse/dialog med de faglige eksperter - altså medarbejderne før beslutning om udmøntning - er vi uforstående overfor.

De ansvarlige politikere vil komme til at stå til regnskab for deres beslutninger og politiske prioriteringer ved næste valg - men her og nu er der også brug for en placering af ansvar på det administrative niveau.

Pilen peger højt op i systemet. Det kræver hensynet til de mange medarbejdere, som nu skal lægge ryg til fyringer og dem, der bliver tilbage og skal knokle endnu hårdere for at holde sammen på en arbejdsdag med stadig stigende krav.

Tina Boel (SF)
Sjællands Regionsråd

og Roskilde Byråd

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk