26. februar 2021
Region Sjælland har varslet omfattende fyringer på sygehusene i Roskilde, Køge og andre steder, fordi der gennem en række år er oparbejdet et stort overskud, som forvaltningen og et stort flertal i regionsrådet har et fælles ansvar for. (Foto: Jan Partoft)
Region Sjælland har varslet omfattende fyringer på sygehusene i Roskilde, Køge og andre steder, fordi der gennem en række år er oparbejdet et stort overskud, som forvaltningen og et stort flertal i regionsrådet har et fælles ansvar for. (Foto: Jan Partoft)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop Sorteper-spil om Sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop Sorteper-spil om Sygehusene
Roskilde Debat - 28. oktober 2018 kl. 14:51

DEBAT: Situationen er meget alvorlig på sygehusene i Region Sjælland, hvor man nu har været nødt til at varsle afskedigelse af 300 ansatte, fordi udgifterne er løbet fra de afsatte bevillinger.

Både regionens borgere og de mange ansatte på sygehusene, der selvfølelige vil kunne mærke det her, må derfor kunne regne med, at både de folkevalgte og den administrative ledelse lever op til sit ansvar.

Regionsrådet og den administrative ledelse har gennem længere tid været orienteret om, at udgifterne til ny og bedre medicin samt behandling af flere patienter var vokset hurtigere end vore bevillinger. I lang tid håbede vi, at en opstramning her i løbet af 2018 kunne hindre underskuddet i at vokse yderligere.

Men det er ikke lykkedes, og derfor har vi været nødt til at spare for at få balance i budget 2019 og de kommende år. Som bekendt må regionen ikke bruge flere penge, end vi får stillet til rådighed af regeringen.

Den meget kedelige situation er ikke opstået fra den ene dag til den anden, men har udviklet sig og er blevet forstærket gennem flere år.

Derfor har alle de ansvarlige partier, der har været med til at styre regionen gennem en række år, sammen med ledelsen for hele regionen og på de enkelte sygehuse nu et medansvar for, at det er endt med denne ærgerlige situation. Det kan i hvert fald ikke nytte at begynde at 'spille Sorteper' eller skyde skylden på hinanden, sådan som Venstres leder i regionsrådet Jacob Jensen lægger op til i medierne.

Han og hans parti har selv været med til at vedtage det nye budget for 2019. Venstre har haft formandsposten i regionen gennem de forudgående fire år og har altså et ansvar, der er mindst lige så stort som alle andre partier bag budgetaftalen. Partiet sad for bordenden, da det budget, som nu har vist sig ikke at kunne holde, blev vedtaget.

Hvis borgerne og de ansatte i Region Sjælland skal have tiltro til vore beslutninger, må vi ærligt melde ud, hvordan det står til - og hvorfor.

Sådan har den nuværende regionsformand, Heino Knudsen fra Socialdemokratiet og flertallet bag ham, gjort, siden han vandt valget og overtog formandsposten fra nytår. Det bakker vi fuldstændig op om.

Når udgifterne på den måde løber fra de penge, der er til rådighed, er man som ansvarlige regionsrådspolitikere nødt til at indrette sig efter virkeligheden. Vi må forvente, at Jacob Jensen, Venstre og alle partierne i Region Sjælland fortsat medvirker i et konstruktivt samarbejde

Det er Regionsrådets og ledelsens forpligtigelse at finde løsninger, så borgerne får den bedste mulige sundhed og personalet ordentlige vilkår, indenfor en meget stram økonomisk ramme, som desværre ikke er bestemt af Regionsrådet, men af Folketingets flertal.

Jan Hendleiowitz og Jorun Bech,

Formand og næstformand for
S-gruppen i Sjællands Regionsråd.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk