16. juni 2019
(Foto: Jan Partoft)
(Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spørgsmål fra læser: Hvor er jobchefens chefer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spørgsmål fra læser: Hvor er jobchefens chefer
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 16. januar 2019 kl. 00:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Jeg har stor sympati for de ansatte i Jobcentret.

Hvis man nogensinde selv har oplevet at have en dårlig personaleleder, så ved man, hvor meget det kan hæmme ens arbejdsglæde og produktivitet.

Det åbne brev fra medarbejderne 15. januar og Roskilde Avis' 'Nyhedsanalyse' d. 27. december 2018 er dog begge problematiske. De forsøger nemlig at politisere en personalesag.

For det er det, der er tale om: En personalesag. Den slags, som skal håndteres af Jobchefens nærmeste leder, Direktør for Social, Job og Sundhed Christian Harsløf og kommunaldirektør Henrik Kolind.

Hvis der er tale om et gammelt problem og der - som medarbejderne siger - er blevet klaget over Jobchefen i det gængse system (MED-udvalg mv.) i trivselsmålinger og til HR, så burde kommunens direktion være fuldt ud klar over problemet, have løftet deres ledelsesopgave og have søgt at løse situationen.

Hvad har de foretaget sig i sagen?

Hvorfor står de ikke ved deres ledelses- og personalemæssige ansvar i stedet for at gemme sig bag politikerne, der nu skal rydde op efter forvaltningsledelsens manglende evne til at handle?

I sin 'Nyhedsanalyse' 27. december skriver Torben Kristensen endda hemmelighedsfuldt, at "det er lykkedes ledelsen i Jobcentret og kommunen at 'lægge låg på' i forhold til de folkevalgte politikere".

Hvad går det ud på? Skal man forstå det sådan, at kommunens direktion har været bevidst om problemerne, intet har gjort for at løse dem og desuden bevidst undladt at orientere politikerne, som så siden bliver hængt til tørre i lokalpressen?

Gensidig aftale
Jeg er slet ikke i tvivl om, at det nu ender med en 'gensidig aftale' mellem kommunen og Jobcenterchefen, der lige pludselig ikke længere kan se sig selv i den fremtidige strategi for Jobcentret, og i øvrigt længe har drømt om nye udfordringer.

Det sker sikkert til de ansatte i Jobcentrets store lettelse. Men det sætter samtidig en farlig standard. Hvordan skal en ny Jobchef kunne indgå i et tillidsforhold til medarbejderne, vel vidende at de er klar til at gå uden om systemet og politisere vedkommendes ansættelse?

Direktionen i kommunen vil også være glade for at løse sagen med en dyr fratrædelsesaftale for skatteborgernes regning.

Så har de jo vist handling, men hvorfor har de ikke løftet deres ledelsesopgave, forebygget og løst problemet for længe siden - og har de fortiet oplysninger til det politiske led, sådan som redaktøren påstår?

En afsked med Jobchefen vil også løse politikernes hovedpine.

Men hvad siger det egentlig om dem som folkevalgte, at de er klar til at lade sig presse til de facto at fyre en person, alene baseret på partsindlæg samt en aktivistisk lokal avisredaktør?

Alle er tabere i denne sag, og den er ikke så sort/hvid, som det åbne brev og nyhedsanalysen antyder. Der er mange, som skylder svar på, hvad der egentlig er sket.

Kåre Ghisler Fuglsbjerg
Sygehusvej 18, st. th.

Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk