18. november 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Social dumping i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Social dumping i Roskilde
Roskilde Avis Læserbreve - 29. maj 2019 kl. 09:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På en villavej i Roskilde tages et tag ned og et nyt lægges i løbet af kort tid. Taglæggerne arbejder 12 timer hver dag. Jeg kan ikke forstå, hvad de siger. Jeg kan ikke få svar på mine spørgsmål om løn og hvor de bor. Lønnen de får er højere end i hjemlandet og så er alle vel glade? Nej, den danske taglægger får rynker i panden! Næsten alle parter, undtagen den danske arbejder, tjener på EU's frie bevægelighed af arbejdskraften. Når fagforeningen aktionerer for overenskomstdækkede løn og arbejdsforhold, ja, så nedlægger EU-domstolen forbud og kalder forsvaret af opnåede rettigheder, for 'konkurrenceforvridende handelshindringer'!

Movia i Roskilde er et andet eksempel på EU's overherredømme. Her forhandles der stadig med Movia om en rimelig aftale for chaufførerne ud fra EU's udbudsregler. 3F ønsker, at chaufførerne skal have ret til en spisepause i deres arbejdstid og toiletadgang på ruten. Roskilde kommune, Movia og 3F skal blive enige og det til en lav pris, ellers står udenlandske firmaer parat i kulissen til at overtage - og det uden tid til spisepause?

Hvor bor disse mennesker? På billige moteller eller i nedlagte industriejendomme, som fx i Svogerslev! Kommunen har udstedt forbud mod brug af pågældende ejendom, men den bruges fortsat. Har disse arbejdere arbejdstilladelse og vigtigst af alt en overenskomst? Er dette lovløshed eller EU i praksis; den 'frie' arbejdskraft er nødt til at sælge sig billigt for at familien derhjemme kan overleve?

Per Kristensen
Folkebevægelsen mod EU

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk