27. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-tog eller ej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-tog eller ej
Roskilde Avis Læserbreve - 06. august 2018 kl. 14:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Skal vi have S-tog til Roskilde ? det er der flere politikere i Roskilde der mener og et folketingsmedlem Mette Gjersskov. De øvrige er Jeppe Trolle R, Karsten Lorentzen DF og Bent Jørgensen V.

Jeg er af den modsatte mening, S-tog vil koste måske 2-5 milliarder. Der skal nye skinner og ledninger S-tog kører ikke på jævnstrøm strøm.

De 4 politikere der går ind for S tog stiller jeg spørgsmålet hvilke fordele er der ved S tog vær rar at fortælle os pendlere det. S tog tager dobbelt så lang tid.

Fra Hillerød til København H 50 minutter . Fra Køge til København H 43 minutter. Fra Farum til København H 37 minutter. Fra Frederiksund til København H 51 minutter

Fra Høje Tåstrup til København 27 minutter.

Med Regionaltog Fra Roskilde til København H og 3 stop 27 minutter. Med Intercity og EC tog 23 minutter med et stop i Høje Tåstrup og med stop i Valby 24 minutter.

Altså mindre end halvdelen af den til at det tager at komme fra Hillerød og Frederiksund . Og knap halvdelen det tager at komme fra Køge og Farum til København H.

Jeppe Trolle fra R siger, S-tog for at få flere bilister over i togene, det er ren ønsketænkning der er ingen bilister der frivilligt vil bruger en lille time på at køre i S-tog til Kbh.

Dertil kommer komforten. Sæderne i S-tog fejler ikke noget, men i Regionaltog er der plads til 2 eller 4 med et lille bord og ofte en stikkontakt. Man kan side og sove ved vinduet, hvilket de fleste har svært ved i en stor S-togskupe. Det er behagelige sæder egnet til at læne hovedet tilbage og læse en bog spise eller drikke, hvor bordet er en hjælp. Der er også toiletter og ofte en automat til drikke.

Al denne komfort mangler du i S-toget. Det er nok derfor at du aldrig møder nogen pendlere der ønsker et S-tog Højst 1 ud af 10 ønsker S-tog frem for de nuværende.

Fra Høje Tåstrup tager det 15 minutter med Regionaltog og Intercity med S-tog 27 minutter det er jo nok forklaringen på at et meget stort antal rejsende fra Høje Tåstrup station til KBH H og omvendt tager Regionaltog.

De 4 politikere der går ind for S-tog kører nok meget sjældent med tog, ellers ville de ikke være så aktive fortalere for S-tog.

Er der plads til S-tog , når den nye bane over Køge åbner kommer gods tog væk. Ca. hver anden Intercity tog. Og tog til Nykøbing og Næstved vil også blive halveret. men der kommer nye linjer til FX Roskilde til Lufthavnen over Ellebjerg. Flere Regional tog fra Ringsted over Borup og Viby. S tog på de nævnte linjer kører hver 20 minut og lidt oftere i myldertiden. Fra Roskilde har vi selv med nedskæringer flere afgange.

Hertil er der måske et flertal for en Kattegatforbindelse ved en andet politisk flertal. Det vil gøre behovet for skinner større end det er nu.

Så lad os bevare de nuværende 4 skinner mellem Roskilde og Tåstrup. Jeg er virkelig spændt på at læse hvilke lyksaligheder og fordele der er ved-S tog ifl. de 4 politikere.

Sven Erik Frederiksen
Gl.Landevej 32 2 tv.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk