24. august 2019
Naser Khader henviser til, at regeringen og DF med deres forslag vil sikre Sundhedsfællesskaber, bygget op om de 21 akutsygehuse. 

(Grafik: Bente Johansen)
Naser Khader henviser til, at regeringen og DF med deres forslag vil sikre Sundhedsfællesskaber, bygget op om de 21 akutsygehuse. (Grafik: Bente Johansen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Khader: Vi lukker ikke sygehuse - heller ikke i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Khader: Vi lukker ikke sygehuse - heller ikke i Roskilde
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 02. april 2019 kl. 14:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endelig kan vi i regeringen sammen med Dansk Folkeparti præsentere vores bud på en ny sundhedsreform. En reform, som i den grad er en gevinst for Sjælland. Den sikrer flere læger og et sundhedsvæsen tættere på os alle sammen, så hjælpen altid er nær, når vi har brug for den.

Lad mig starte med et slå en ting stensikkert fast: Vi lukker ikke Roskilde Hospital. Vi lukker ikke et eneste af landets 21 akutsygehuse, som Mette Gjerskov og Socialdemokraterne den seneste tid har forsøgt at bilde danskerne ind.

Der ændres ikke på den fastlagte struktur for nogle af landets sygehuse. Tværtimod opføres 21 sundhedsfællesskaber, som er bygget op om de 21 akutsygehuse. Der altså hverken nedlægges sygehuse eller centraliseres, som de røde partier misinformerer om.

Faktisk styrker vi derimod akutindsatsen markant. Det sker med i alt 20 nye akutberedskaber, hvor hele fire af dem går til Sjælland. Det betyder, vi kan se frem til nye ambulancer, akutlægebiler og akutbiler, så hjælpen kan komme hurtigere frem til alle dele af egnen.

Det eneste vi nedlægger er regionsrådene, som i stedet erstattes med fem sundhedsforvaltninger. Her sidder eksperter på sundhedsområdet, som sikrer, at vi får en god og hurtig behandling, uanset hvor i landet man bor.

På Sjælland har vi et stort problem med lægemangel. Næsten 40.000 sjællændere har ifølge PLO ikke deres egen læge, men er i stedet tilknyttet en udbuds- eller regionsklinik. Udover Nordjylland så er Sjælland det sted i landet, hvor det står værst til.

Det understreger i den grad, at der er behov for, at vi får uddannet flere praktiserende læger. En sag, vi i Det Konservative Folkeparti har talt for længe, og som det er lykkedes at få med i sundhedsreformen.

Vi uddanner nu 100 flere læger og opfører 100 flere lægepraksisser - for alle bør have en læge tæt på, hvor de bor, så de kan få hjælp, når de har brug for det.

Socialdemokraterne vil også uddanne flere læger - og så vil de tvinge dem ud i områder, hvor lægemanglen er stor. Det vil vi ikke - vi mener ikke, vi får et bedre sundhedsvæsen med tvang.

Vi vil give Danmark mere tryghed, omsorg og bedre behandling. Det gør vi med sundhedsreformen.

Nu håber jeg, I vil stemme på Det Konservative Folkeparti ved det kommende valg, så vi kan føre vores plan ud i livet.

Naser Khader (K)
folketingsmedlem

opstillet i Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk