14. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En fremstrakt hånd fra Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fremstrakt hånd fra Viby
Roskilde Avis Læserbreve - 13. juli 2019 kl. 09:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Socialdemokratiske byrådsgruppe

Vi i Vibygruppen har nu i meget lang tid forsøgt, at få kommunen til at ændre planerne om opførelse af et psykiatrisk bosted i Viby Sjælland.

Det er vores opfattelse, at det langt hen ad vejen har været et projekt, båret af vores tidligere borgmester Joy Mogensen. Situationen har nu ændret sig og det er ikke længere Joy der står i spidsen for byrådet og Socialdemokratiet i Roskilde. Grundet en loyal og stor partidisciplin, har næsten hele den Socialdemokratiske gruppe støttet Joy. Vi håber derfor at Socialdemokratiet samt resten af byrådet, vil se på sagen med nye friske øjne og skrinlægge projektet. Det har aldrig været meningen at området, qua kommuneplanen fra 2010, har skulle rumme en social institution som Lindegården. Området har udelukkende været udlagt til idrætsmæssige formål. Dette ses også ved, at rammeområdet ligger under overskriften "Vibyhallen".

Vibygruppen ønsker én gang for alle at understrege, at vi IKKE er imod folk med psykiske lidelser.

Vi anbefaler blot at der lyttes til de socialfaglige aspekter, heriblandt organisationer som LAP, Sind, Bedre psykiatri samt beboere og pårørende på Lindegården. Det vi har noget imod og som vi kæmper for, er at antal og placering er forkert. Husk på at 35 beboere i Viby svarer til, at der i Roskilde centrum blev placeret et bosted med 350 beboere (i forhold til indbyggerantal). Dette ville ikke være godt for nogle af parterne. Vi har ligeledes oplevet STOR lokal modstand, med over 2300 underskrifter imod placeringen. Det vil undre os hvis dette blot vælges overhørt.

Den nye situation taget i betragtning, har vi i Vibygruppen besluttet ikke at agere med så stor modstand og så direkte, som det tidligere har kunnet opfattes som. I stedet ændrer vi kurs og rækker hånden frem. Vi ønsker i fællesskab med kommunen, at finde en mere korrekt placering til et sådant bosted. Vi ønsker at der bliver lyttet til de socialfaglige argumenter, der alle taler for, at et bosted maksimalt skal rumme 8-12 beboere.

Kan vi sammen med Roskilde kommune mødes og se på disse muligheder, er vi helt sikre på at vi samtidigt kan få sat gang i det resterende positive projekt, der omhandler udbygningen af Viby øst.

Det oplyses, at der planlægges at bygge mindst 189 nye boliger på Kavsbjerggård grunden, hvor en stor del af disse skal være udlejningsboliger til seniorer og singler, samt til børnefamilier. Med så stort et antal lejeboliger, mener vi ligeledes at "vi" bistår kommunen i deres plan om boligudvikling i social balance. Det vil påvirke Viby positivt fremover, og forhåbentligt medvirke til at begge skoler kan blive fyldt op igen.

En sådan udvikling, vil vi i Vibygruppen godt hjælpe til med at få igangsat.

Lad os derfor sammen, finde en egnet placering, til et bosted med maksimalt 12 beboere, som ikke ødelægger den positive fremdrift vi alle godt vil se i Viby.

Vi foreslår et møde med borgmester Tomas Breddam og PTU formand Daniel Prehn i starten af august.

Vibygruppen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk