24. januar 2021
Merete Dea Larsen skriver om, hvad DF har opnået ved at gå med i forliget om Roskildes budget for næste år. 

 (Foto: Jan Partoft)
Merete Dea Larsen skriver om, hvad DF har opnået ved at gå med i forliget om Roskildes budget for næste år. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF tager ansvar for Roskildes økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF tager ansvar for Roskildes økonomi
Opdateret 01. november 2019 kl. 14:15
Roskilde Debat - 01. november 2019 kl. 00:44

Gennem de sidste uger har der været forhandlinger om budgettet i Roskilde kommune, hvor Dansk Folkeparti har deltaget aktivt. De sidste punktummer er ved at være sat.

Det er en kendsgerning at økonomien i Roskilde er i knæ efter 10 år med socialdemokratisk borgmester og det flertal, der har været faste støtter.

Oplægget der kom til næste års budget fra flertallet indeholdt store besparelser på ældreområdet og børneområdet. Besparelserne var spredt ud over alle områder for at have den mindst mulige påvirkning, men det ændrer ikke ved at det gør ondt når det rammer kernevelfærden.

Den store del af besparelserne var Dansk Folkeparti lodret imod, særligt da de skal ses i lyset af at kommunen tidligere havde en sund økonomi og hvis pengene havde været forvaltet forsvarligt, havde været unødvendige.

Vi gik ind til forhandlingerne for at få fjernet eller reduceret disse besparelser.

Dansk Folkeparti ville ikke sætte sig selv ud på sidelinjen uden indflydelse også selvom det indeholdt en mulighed for en skattestigning. Særligt da vi for første gang oplevede et socialdemokrati der reelt ønskede en ny vej.

Muligheden for at være med til at påvirke en vej mod mere fokus på vores kernevelfærd i Roskilde kommune har været Dansk Folkepartis ambition i Roskilde siden vi som parti blev repræsenteret i byrådet. Det er lykkedes til tider, men den store skude har altid haft et andet fokus.

Det var lange og svære forhandlinger, men hele tiden med en god stemning og det lykkedes.

Det betyder at vi har trukket i den rigtige retning på ældreområdet samt lukkedage i daginstitutioner og flere børn i klasserne blev fjernet.

Udover flere penge til voksenhandicapområdet, som i den grad var underfinansieret er der nu afsat en pulje til specialundervisning på skolerne. En lille men ikke ubetydelig detalje er at sundhedsplejen ikke skal spare som der var lagt op til.

Det betyder så desværre også at der kommer en stigning i ejendomsskatten i Roskilde næste år.

Dansk Folkeparti er helt principielt imod skattestigninger men der er brugt for mange penge i Roskilde gennem de sidste år og der er behov for at få rettet op på økonomien så Roskilde har råd til de helt basale ting som en kommune skal tage sig af; altså de udsatte, de handicappede, de syge, de ældre samt pasning og uddannelse af børn og unge.

Derfor indgik Dansk Folkeparti budgetforlig og tager ansvar for økonomien i Roskilde, så den kan blive rettet op og forhåbentlig skabe et stærkt fundament for vores kernevelfærd i fremtiden.

Merete Dea Larsen, gruppeformand og

Jan Herskov, formand
på vegne af Dansk Folkeparti Roskilde.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk