10. december 2019
Den gamle højskole har fået lov til at forfalde, mens den nye og den tidligere borgmester har bøjet sig for investorernes afpresning for at få højere bebyggelsesgrad på grunden, mener DF?s leder i Roskilde Byråd, Merete Dea Larsen.
Den gamle højskole har fået lov til at forfalde, mens den nye og den tidligere borgmester har bøjet sig for investorernes afpresning for at få højere bebyggelsesgrad på grunden, mener DF?s leder i Roskilde Byråd, Merete Dea Larsen.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester med i spekulation om højskolens forfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester med i spekulation om højskolens forfald
Opdateret 26. august 2019 kl. 09:43
Roskilde Avis Læserbreve - 26. august 2019 kl. 09:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Hvad foregår der bag lukkede døre?

Vi har i Roskilde masser af smukke områder. Et af dem er beliggende Thomas Bredsdorffs alle, også kendt som højskolen.

Det er en fantastisk smuk bygning med masser af historie som flere gange har været beskrevet i diverse medier.

Forfaldet af bygningen er uhørt. Det er grotesk at den tidligere borgmester, nuværende KULTURminister, Joy Mogensen, har tilladt forfaldet og direkte har understøttet spekulanters værk for at lade den forfalde indtil vi giver efter for presset og tillader en højere bebyggelsesprocent, så en udvikler kan tjene kassen.

Den sidste udvikler købte højskolen og grunden med en gældende lokalplan. Man må derfor have lavet en forretningsplan med det udgangspunkt. Alt andet virker i hvert fald tåbeligt og næppe en forretningsmand værdigt.

Jeg vil aldrig klandre en udvikler at anvende alle tænkelige våben for at få størst muligt afkast. Men jeg vil i den grad klandre, at politikere understøtter spekulation og frivilligt giver afkald på de redskaber kommunen havde for at tvinge investor til at passe på vores højskole.

Det lader desværre til at højskolen er blevet gidsel i denne kamp - den bliver først passet på den dag, udvikler får en højere byggeprocent - det er afpresning i min verden....

Det er ikke overraskende at den nuværende borgmester fortsætter den tidligeres linje da Tomas Breddam selv har siddet som formand for udvalget det hører under. Borgmesteren har derfor siddet med ved bordet inden udvikler købte grunden og det samme har den nye Plan- og teknik formand Daniel Prehn.

Møder hvor man efterlades med en mærkelig følelse af at der burde være ført referat af hvad der er lovet eller hvilke hensigtserklæringer der er givet. For når henholdsvis udvikler, forvaltning og borgmester udtaler sig bliver billedet af hvad der er aftalt eller talt om noget sløret.

Der har været afholdt borgermøde i forbindelse med en ny lokalplan og jeg har sjældent oplevet noget lignende (eller måske er det faktisk efterhånden reglen....) - en nedladende og arrogant opførsel overfor vores borgere som kommer med reelle bekymringer, relevante spørgsmål i forhold til økonomi og baggrunden for en ny lokalplan. Det er ikke værdigt.

En ting er sikkert og tydeligt at mærke hver gang denne sag diskuteres - det er nærmest blevet et socialdemokratisk hjertebarn at efterleve udviklere ønsker - hvorfor?

Hvad er der aftalt eller hentydet på de møder hvor 3 socialdemokrater og forvaltning har deltaget i møder med investor?

Hvorfor tillader Socialdemokratiet at en bevaringsværdig højskole forfalder indtil en lokalplan er på plads - de to ting er uafhængige af hinanden og investor bryder loven ved ikke at passe på bygningen...

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk