21. januar 2019
Morten Frederiksen (tv.) og Christine og Evald Bank ses her ved hjertestarteren, der er installeret ved Øksebjergvej 11 i Ringsted.  Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Morten Frederiksen (tv.) og Christine og Evald Bank ses her ved hjertestarteren, der er installeret ved Øksebjergvej 11 i Ringsted. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Villavej investerer i egen hjertestarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villavej investerer i egen hjertestarter
Opdateret 07. februar 2018 kl. 10:01
Ringsted - 07. februar 2018 kl. 09:59
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vil I bidrage med 750 kroner til indkøb af en hjertestarter, som vi alle kan få gavn af i de næste 10 år, hvis uheldet er ude?

Det spørgsmål gik Morten Frederiksen fra Øksebjergvej 11 i Ringsted rundt med til samtlige 33 husejere på villavejen ved Ringsted Å.

Han blev positivt overrasket over, at hele 29 familier var med på ideen og nu er en helt ny hjertestarter monteret i et varmeskab på hans husmur i carporten.

- Alle i området er naturligvis velkomne til at hente hjertestarteren hos os på alle tider af døgnet og bruge den, hvis der er behov for det. Det bliver der forhåbentlig ikke for tit, men det føles godt, at vi nu har givet hinanden muligheden for hurtigt at hjælpe en person med hjertestop, siger Morten Frederiksen.

Han fik ideen, da han deltog i en hjertestarterdag. Her fandt han ud af, at det ikke var så dyrt at indkøbe sin egen hjertestarter på villavejen.

- Vi var hurtigt med på ideen, og nu vil vi gerne fortælle andre om vores initiativ, da vi tror, at andre kan være interesseret i samme løsning, siger Morten Frederiksens genbo Evald Bank.

Hjertestarteren figurerer nu i oversigten på hjemmesiden hjertestarter.dk og otte af vejens beboere har meldt sig som hjerteløbere. Den funktion indebærer, at de kan kontaktes af akutberedskabet, hvis der er behov for en hjertestarter i nærområdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk