24. oktober 2021
Høslættet er i fuld gang med behørig afstand, så ingen kommer til skade. Foto: Andreas Merrald
gallery icon

Se billedserie

Høslættet er i fuld gang med behørig afstand, så ingen kommer til skade. Foto: Andreas Merrald
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vellykket høslæt fredskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vellykket høslæt fredskov
Ringsted - 22. september 2021 kl. 09:27

Naturpleje: Plejegruppens årlige høslætdag i Allindelille Fredskov i weekenden var velbesøgt. Ca. 25 unge og ældre fra nær og fjern mødte op med leer, grebe og river i den smukke efterårsskov.

Opgaven var som sædvanlig at slå og fjerne hø fra nogle af skovens mest blomsterrige og værdifulde sletter. Hermed skabes de bedste vilkår for næste års blomsterpragt og med den også fødegrundlag og levesteder for insekter og sommerfugle.

Høslæt er hårdt arbejde, men der blev også indimellem tid til en gennemgang af den hidtidige plejeindsats, et mini-leslåningskursus, og selvfølgelig frokost, kage og almindelig snak. Også børn kan være med. Som 10-12 årig kan man sagtens håndtere en børnele, men mest spændende var nok turene på hølæsset.

Høslættet har nu været praktiseret de sidste 10 år og har sammen med andre naturplejetiltag i den grad boostet skovens biodiversitet. Der er derfor alt mulig grund til helt fra det tidlige forår at besøge skoven og iagttage resultaterne. I marts blomstrer blå anemone, i april kommer hvid anemone, viol og kodriver med, og i maj, når skoven springer ud, står også sletterne i fuldt flor. I maj-juni er der også mulighed for at opleve skovens sjældne orkideer.

Forårets plejearbejde starter med "fagning", hvor de mest artsrige sletter gøres klar til næste års høslæt ved fjernelse af nedfaldne grene og blade. Her kan alle også hjælpe til. Man kan følge med på dn.dk/ringsted.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk