22. november 2017
Sofie Østergaard (tv.) fra DR Ultra og Anne-Mette Friis fra Unicef Danmark (th.) er blandt de voksne aktører på topmødet.  Foto: Christian Mikkelsen
Sofie Østergaard (tv.) fra DR Ultra og Anne-Mette Friis fra Unicef Danmark (th.) er blandt de voksne aktører på topmødet. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unicef inviterer til topmøde for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unicef inviterer til topmøde for børn
Ringsted - 22. oktober 2017 kl. 12:49
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På fredag 27. oktober holder UNICEF det første »børnetopmøde« i København. Det sker i FN Byen, hvor næsten 300 skolelever og voksne fra UNICEFs Rettighedsskoler og Rettighedsråd i Danmark er samlet for blandt andet at lave en fælles resolution om »god undervisning« i de danske skoler. Resolutionen skal på Børnenes Dag 20. november overrækkes til de danske politikere.

I Danmark er der pt. syv Rettighedsskoler. To af dem er Vigersted Skole og Dagmarskolen i Ringsted Kommune. De øvrige skoler, der er tilknyttet UNICEF, er fra København, Herlev og Vejle. 15 skoler er ved at blive rettighedsskoler heriblandt Ådalskolen i Ringsted, og der er næsten 30 skoler på venteliste fra hele landet.

»Rettighedsskoler sætter børns rettigheder i fokus ud fra Børnekonventionen og giver elever en stor mulighed for at blive hørt på den enkelte skole. For hvad synes eleverne selv er vigtigt for at have en god skoledag?

- Det handler om at skabe den bedste skole, og det er eleverne selv, der sætter emner på dagsordenen. Emner som inklusion af handicappede elever, toiletter, og mobning på sociale medier vil være på dagsordenen, og så peger eleverne selv på mulige løsninger under topmødet, der blandt andet udmunder i en resolution om god undervisning, som skal overdrages til politikerne, siger den ansvarlige for børnetopmødet, Anne-Mette Friis, Børn- og ungechef i Unicef.

Eleverne får på mødet selskab af blandt andet Emma Holten, Rasmus Brohave, Hr. Skæg alias Mikkel Lomborg og DR Ultras Sofie Østergaard.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk