18. juni 2019
Nicholas, Mikkel og Nicolaj i færd med at afprøve dagens taktik mod nogle modstandere fra Rusland i spillet Counter Strike Global Offensive.Foto: Yngve Saxil Andersen
gallery icon

Se billedserie

Nicholas, Mikkel og Nicolaj i færd med at afprøve dagens taktik mod nogle modstandere fra Rusland i spillet Counter Strike Global Offensive.Foto: Yngve Saxil Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge strømmer til e-sport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge strømmer til e-sport
Opdateret 23. august 2018 kl. 15:10
Ringsted - 23. august 2018 kl. 09:17
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er tirsdag aften i Ahornhallen og gardinerne er trukket godt ned, så kun enkelte solstråler når ind i lokalet, hvor omkring 20 drenge på mellem 10 og 14 år er i fuld gang med computerspil.

Der er dog ikke tale om et hverdags lanparty, men derimod Ringsted Simultan- og Elektronisk sport, med forkortelsen Ringsted S&E sport, der har gang i tirsdagens træning.

Foreningen, der er en del af Ringsted Sport, har i de sidste tre måneder undervist i e-sport tirsdag og torsdag i Ahornhallen, hvor der øves angrebsformationer, taktik og kommunikation i et digitalt univers.

For forældre og andre uindviede, der har passeret en computerspillende teenager midt i kampens hede, kan udtryk som lange røg-grenader (long smoke) og ordrer om at plante bomben på A eller B, godt virke en smule besynderlige, men der er en mening med galskaben, fortæller Anders Stensbøg, der er en af aftenens instruktører.

- Vi har forskellige øvelser, som vi går igennem til træningen. I dag øver de blandt andet en angrebsstrategi, som deltagerne blev præsenteret for til sidste træning, fortæller han.

Mangler computere

I øjeblikket tæller holdet 31 drenge på mellem 10 og 14 år. Derudover har foreningen et hold for de lidt større drenge og er så småt ved at få stablet et old boys hold på benene, fortæller Rolf Dejløw.

Men grundet pc-mangel er klubben kun halvt så stor, som den kunne være.

- For at køre helt, som vi skal, mangler vi i øjeblikket omkring 20 computere. Der er ligeså mange på vores venteliste, som vi har deltagere i øjeblikket og det er jo ærgerligt, at vi ikke kan få alle med, fortæller han.

I øjeblikket løses en del af pc-manglen ved, at nogle unge selv slæber deres computer med, men den situation er ikke holdbar i længden, mener Rolf Dejløw.

Glade for Ahornhallen

Selvom de manglede pc'er har gjort ventelisten lang, regner foreningen med, at man på sigt kan få løst problematikken og få udnyttet Ahornhallens muligheder fuldt ud.

- Vi er rigtig glade for det lokale, som vi har fået stillet til rådighed. Der er alle muligheder i huset. Foreningen handler også om at få ungerne ud og være sociale, og det er der god mulighed for her, fortæller Rolf Dejløw.

- Her er både plads til dem, som gerne vil noget mere seriøs træning og dem, der bare gerne vil være sociale og hygge lidt omkring en sportsaktivitet.

Ringsted S&E blev dannet den 5. maj i år og træner hver tirsdag og torsdag i Ahornhallen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk