25. september 2021
Leder af Ringsted Musik- og Kulturskole Jacob Brandt har store forventninger til kulturprojektet, der afvikles i samarbejde kunstskoler i Lejre og Kalundborg. Foto: Yngve Saxil Andersen
Leder af Ringsted Musik- og Kulturskole Jacob Brandt har store forventninger til kulturprojektet, der afvikles i samarbejde kunstskoler i Lejre og Kalundborg. Foto: Yngve Saxil Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge skal rammes af kulturbomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge skal rammes af kulturbomber
Ringsted - 14. september 2021 kl. 14:05

Ringsted Musik- og Kulturskole og Ung Ringsted er gået sammen i stort modelforsøg i fællesskab med Lejre og Kalundborg kulturskoler. Målet er at skabe nye muligheder for, at børn og unge kan møde kunst og kultur.

Under arbejdstitlen 'Grib Engagementet' afsatte Kulturministeriet april 2021 en pulje på samlet kr. 40 mio. til modelforsøg i 2021 og 2022. Forsøgene skal afsøge og udvikle nye veje og modeller for, hvordan flere børn og unge kan møde kunst og kultur.

Blandt de overordnede mål med projektet er at give alle børn og unge lige mulighed for at deltage i kunstneriske fritidstilbud og udvide deres kendskab til forskellige kunstarter og erfare de personlige udviklingsmuligheder, der ligger i at beskæftige sig med kunst og kultur.

Ringsted Musik- og Kulturskole har i et tværkommunalt samarbejde med Lejre Musik- og Billedskole og Kalundborg Musiske Skole søgt og fået bevilget støtte fra denne pulje til at gennemføre projektet 'Kulturen flytter ud'.

Projektet 'Kulturen flytter ud' i Ringsted foregår i tæt samarbejde mellem Musik- og Kulturskolen og Ung Ringsted og er målrettet elever i Ringsteds udskoling.

I forsøget i Ringsted opsøges og overraskes elever på 7. 8. 9. og 10. årgang indledningsvis i uge 37 med 'kulturbomber' forestået af seks kunstnere inden for retningerne lyd/musik, billede/film og drama/dans. Herpå følger et forløb med udbudte workshops i skoleregi samt åbne aktiviteter og værksteder i uge 38 - 46 i Ung Ringsteds klubtilbud i Klub S mandage 16 - 20 og Klub K torsdage 16 - 20.

Her vil der være mulighed for løbende uformel deltagelse af de unge og fokus på med- og samskabelse - drevet af samme kunstnere. Projektet afsluttes med en fælles event med præsentation af de unges egne værker skabt i forløbet.

Modelforsøget gennemføres og evalueres i samarbejde med professionshøjskolen Absalon, som også forestår løbende kompetenceudvikling af involverede kunstnere og personale.

Målet med projektet er også at samle erfaringer, der i bedste fald kan danne grundlag for nye modeller for, hvordan flere børn og unge kan møde kunst og kultur.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk