1. juni 2020
Jens Wollesen   SJ-MEDIER
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: Vi er bundet af beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: Vi er bundet af beslutning

Der skal findes en løsning i sagen om cykelstien på Nordrupvej, vurderer formand for Klima- og Miljøudvalget Torben Lollike (R).

Ringsted - 28. marts 2020 kl. 13:53
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formanden for Klima- og Miljøudvalget Torben Lollike (R) kan godt se, at sagen om cykelstien langs med Nordrupvej for anden gang ikke falder så heldigt ud. Men han henholder sig til, byrådet nu har truffet en beslutning, som ikke lige kan ændres:

- Som jeg har forstået det, er vi bundet af den byrådsbeslutning i den her byrådsperiode, og den kan ikke bare laves om, selv om jeg er glad for, at borgerne bruger cykelstien, som netop blev lavet for at sikre cyklisterne.

Ikke en smutvej

- Men vi sagde så samtidig dengang, at vi ikke ville være til grin for vores egne penge ved, at nogle cyklister alligevel ville vælge den korteste vej ved ad krydse Haslevvej og køre ad den gamle Nordrupvej. Derfor blev det besluttet, at vejen skulle lukkes helt for både gående og cyklende. Og det tror, jeg at alle i byrådet var klar over, pointerer formanden.

Han tilføjer, at det ikke står i hans magt at bremse, opførelsen af det rørhegnet, som skal gøre det umuligt for gående at komme igennem fra den gamle og nu lukkede Nordrupvej.

Også selv om beboerne faktisk har bedt politikerne om i det mindste at vente til, at en anden sag om, hvem der skal overtage ejerskab og vedligeholdelse af den sidste vejstump på vejen.

Må gerne selv

Bliver det beboerne står det dem nemlig frit for at etablere en grøn løsning. Det vil sige, at borgerne derefter frit kan rive hegnet ned, må man forstå:

»Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvorvidt arealet længst ude mod Haslevvej skal overdrages eller frasælges. Sagen forventes politisk behandlet i løbet af kort tid. Hvis arealet overdrages eller sælges, er der mulighed for, at modtagerne selv etablerer en grøn afslutning mod Haslevvej.«

Torben Lollike understreger, at han tror på borgerne, når de siger, at cyklisterne faktisk vælger cykelstien langs med den nye Nordrupvej.

På den baggrund er han lidt ærgerlig over løsningen, der nu synes at være på vej for kommunekassens penge:

- Jeg kan sagtens se, at der er nogle ulemper knyttet til det. Og jeg vil også gerne gyde olie på vandene og kigge ind i, at der kommer en løsning på en eller anden måde, tilføjer han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk