18. januar 2021
Tatami i Benløse har flere gange været involveret i sager om brug af ulovlig arbejdskraft. Alligevel har restauranten kunne ansætte nye udenlandske medarbejdere på beløbsordningen. Foto: Jens Wollesen
Tatami i Benløse har flere gange været involveret i sager om brug af ulovlig arbejdskraft. Alligevel har restauranten kunne ansætte nye udenlandske medarbejdere på beløbsordningen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods lovbrud: Restaurant fik grønt lys til at ansætte nye udenlandske kokke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods lovbrud: Restaurant fik grønt lys til at ansætte nye udenlandske kokke
Ringsted - 10. januar 2020 kl. 09:50
Af Victor Viemose

Den store japanske restaurant i Benløsecenteret, Tatami, har flere gange været i fedtefadet hos myndighederne for brug af ulovlig udenlandsk arbejdskraft. Selskabet Mokyo Aps, der står bag restauranten, skulle i december 2018 møde i retten, fordi selskabet gennem næsten et år havde undladt at udbetale løn til fem udenlandske medarbejdere. De fem ansattes opholdstilladelse i Danmark afhang af, at de blev betalt den løn efter den såkaldte beløbsordning. Ordningen giver udenlandske arbejdere mulighed for opholdstilladelse i Danmark mod at de tjener minimum 36.333 kroner om måneden.

arrow Læs også: Restaurant Tatami brugte igen ulovlig arbejdskraft

Sagen strandede siden, fordi Mokyo gik konkurs. Restauranten blev imidlertid overdraget til ejerens kone i et nyt selskab, Tatami Aps.

Trods en forhistorie med ulovlig anvendelse af udenlandsk arbejdskraft, er det alligevel lykkedes Tatami i 2018 og 2019 at ansætte syv nye udenlandske medarbejdere med accept fra myndighederne. Det skriver DR og Fagbladet 3F fredag.

Aktindsigter, som de to medier har fået, viser, at i alt 15 restauranter i 2017, 2018 og 2019 fik tilladelse til at ansætte nye kokke på beløbsordningen, selvom de tidligere var dømt.

arrow Fem ansatte i Tatami strandede i konkurs
22. december 2018 kl. 09:05 Opdateret: kl. 23:03
arrow Tatamis ejer: Rumæner løb fra aftale om opkøb
26. november 2018 kl. 15:54 Opdateret: kl. 15:54
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk