19. juli 2019
Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre måneder til at redde dampmøllen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre måneder til at redde dampmøllen
Opdateret 01. juni 2018 kl. 14:54
Ringsted - 01. juni 2018 kl. 09:36
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ganske uventet er der opstået en ny chance for at redde den gamle dampmølle i Ringsted.

arrow Læs også: Seks personer bortvist fra dampmølle

- Jeg er kontrolleret optimist, siger formand i foreningen Bygningskultur Ringsted Nicky Petersen med et grin, da han finder en passende betegnelse for sine tanker om Dampmøllens fremtid.

- Der er jo ikke besluttet noget andet, end vi før har forholdt os til. Beslutningen er blot blevet udskudt. Der ligger stadig en lokalplan, uddyber han.

Hans svar er en reaktion på kuldsejlingen af det planlagte og godkendte projekt, som Andelsboligforeningen af 1941 har lagt frem.

Det har vist sig at blive så dyrt, at selskabet har trukket følehornene til sig. I hvert fald i tre måneder. Det giver mulighed for at revidere økonomien i projektet med at opføre 63 almene familieboliger.

- Det åbner en mulighed, som ikke var der før. Vi skal overveje, hvad vi vil gøre. Måske kan vi finde investorer, som er interesserede i at lave et projekt. Og så håber vi, at byrådet tænker sig om en ekstra gang, siger Bygningskultur Ringsteds formand.

Der har tidligere været drøftelser med mulige investorer, som ser en pointe i at bevare Dampmøllen og renovere den.

- Jeg er bekendt med, at der før har været samtaler med investorer. Dem tager vi op igen og hører, om de synes det er spændende, siger Nicky Petersen.

Da Dampmøllen blev behandlet politisk i efteråret og foråret, nåede forkæmperne for den gamle industribygning ikke at præsentere et projekt.

- Det blev presset på tiden, fordi investorer ikke tager så dyre beslutninger på to-tre måneder. Byrådet signaler er også meget vigtige. Hvis der er usikkerhed om en bygnings fremtid, så har det selvfølgelig betydning for investorerne, fortæller Nicky Petersen.

Bygningskultur Ringsted kæmper grundlæggende for at påvirke byrådet. Og opgaven er klar.

- Vi skal kæmpe for, at Dampmøllen bliver erklæret bevaringsværdig. Igen. Det har den haft status af før, men en kommunal forvaltning kan ændre deres egne bestemmelser, siger han.

arrow Dampmølleprojekt er sat på stand by
30. maj 2018 kl. 14:11 Opdateret: kl. 14:11

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk