22. oktober 2019
Med rådhuset og Skt. Knuds Kirke som naboer, slog Museum Vestsjælland lørdag formiddag dørene op for deres nye udstilling om den kortlivede jernbane Midtbanen. Fotos: Anders Petri
gallery icon

Se billedserie

Med rådhuset og Skt. Knuds Kirke som naboer, slog Museum Vestsjælland lørdag formiddag dørene op for deres nye udstilling om den kortlivede jernbane Midtbanen. Fotos: Anders Petri
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torvet er nu også blevet museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torvet er nu også blevet museum
Ringsted - 15. maj 2019 kl. 07:23
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Museum Vestsjælland har åbnet en udstilling om Midtbanens historie på Torvet i Ringsted. Banens historie er kort men alligevel ganske begivenhedsrig. Faktisk nåede togbanen fra Hillerød til Næstved over Ringsted kun at køre i 11 år fra 1925 til 1926. Dermed er Midtbanen den jernbane i Danmark, der har levet i kortest tid.

Dette korte liv handler udstillingen på Torvet om. Årsagen er, at Vigersted Dilettant-afdeling til juni har premiere på et teaterstykke om netop Midtbanen. For der gemmer sig masser af historie i Midtbanens liv.

- Teaterstykket handler om, hvad der skete, da fremmede kom til Vigersted. Banebørsterne var jo en festlig flok, der blev rigtigt festlige, når de fik deres løn om lørdagen. Så drak de den nærmest op, fortæller Berit Galberg, der har været projektkoordinator på stykket »Banebørster og Sognerødder«.

Ifølge Bitten Larsen, museumsinspektør på Museum Vestsjælland, er det ikke kun i forhold til mennesker, at Midtbanen har sat spor i Vigersted og omegn.

- Midtbanen er med til at give en særlig identitet til området, hvor man stadig kan se rester af den, siger Bitten Larsen.

Udstillingen er på Torvet i Ringsted frem til den 15. juni, hvor den flytter til Vigersted for at være der, mens stykket er i gang fra fredag 21. juni. Derefter skal udstillingen tilbage til Museum Vestsjælland.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk