4. april 2020
Nikolaj Bressendorf-Jakobsens snit på 12,4 efter karakterbonus gjorde det til en smal sag at komme ind på International Business & Politics på CBS. Foto: Victor Viemose
Nikolaj Bressendorf-Jakobsens snit på 12,4 efter karakterbonus gjorde det til en smal sag at komme ind på International Business & Politics på CBS. Foto: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topstudent fik drømmeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topstudent fik drømmeplads
Ringsted - 26. juli 2019 kl. 13:37
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

11,8. Sådan lyder årets adgangskvotient til International Business & Politics på Copenhagen Business School. For Midtsjællands Gymnasiums topstudent fra Ringsted, Nikolaj Bressendorf-Jakobsen, der fik årgangens højeste snit på 11,5, var det dog en smal sag at komme ind på den populære uddannelse. Da han søger direkte videre efter gymnasiet bringer karakterbonussen for hurtige studenter hans snit op på 12,4.

arrow Læs også: Ingeniørchef om Kalundborg-optag: Ikke tilfreds før fuldt hus

- Jeg kom ind på min førsteprioritet, så det er jo super fedt. Jeg tjekkede E-boks som det første i morges. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang, siger Nikolaj Bressendorf-Jakobsen, da DAGBLADET fanger ham på en telefon fra Ringsted Bibliotek, hvor han arbejder som bogopsætter.

Med studiestart den 1. september, er der en håndfuld ting, som topstudenten skal have styr på i den næste tid.

- Jeg skal have købt en ny computer, da min gamle er lidt i smadder, og så bøger til studiet og pendlerkort. Og så skal jeg nå at hygge mig, inden det går løs med skole igen, siger Nikolaj Bressendorf-Jakobsen.

International Business & Politics havde den tredjehøjeste adgangskvotienter af alle uddannelser i år. 140 af de 822 ansøgere blev optaget.

Den klart højeste adgangskvotient af alle havde den uddannelse på CBS, som bare hedder International Business. Her var kravet svimlende 12,4.

Fra næste år er det dog slut med adgangskvotienter på over 12, da den omdiskuterede karakterbonus, der giver hurtige studenter mulighed for at gange snittet med 1,08, bliver sløjfet.

arrow Pæn søgning til lokale uddannelser
27. juli 2019 kl. 16:30 Opdateret: kl. 09:40
arrow Midt i arbejdet til nyt campus: Færre vil læse på uddannelse
27. juli 2019 kl. 10:03 Opdateret: kl. 18:39
arrow Færre vil studere i Slagelse: Flere studiepladser står tomme
27. juli 2019 kl. 08:33 Opdateret: kl. 18:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk