27. september 2021
René Hansen vil nu koncentrere sig om sit bryggeri. Foto: Hans-Henrik Lærke
gallery icon

Se billedserie

René Hansen vil nu koncentrere sig om sit bryggeri. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tager springet til fuldtidsbrygger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tager springet til fuldtidsbrygger
Opdateret 29. oktober 2018 kl. 12:50
Ringsted - 29. oktober 2018 kl. 12:45
Af Hans-Henrik Lærke

Tiden er moden til at udleve drømmen som ølmager på fuld tid for René Hansen fra Det Lille Bryggeri i Bringstrup ved Ringsted. Fra 1. november går det løs.

arrow Læs også: Lokal vinder på vellykket ølfestival

- Det er en gammel drøm for mig. Nu skal det prøves, og det bliver spændende. Der er fuld opbakning fra familie og venner, siger René Hansen.

Han har sideløbende med 50 ugentlige arbejdstimer i bryggeriet haft et 37-timers job som socialpædagog på Undløse Skole-Behandlingshjem i Tølløse. Det er slut efter 11 år.

- Det vil betyde, at jeg får mere tid til min familie og selvfølgelig også til arbejdet i bryggeriet. Nu bliver der for eksempel mere tid til salgsarbejdet, siger bryggeren, der oplever stor efterspørgsel på sit øl.

Sidste år havde René Hansen den store tegnebog oppe af lommen og investerede i et nyt produktionsanlæg og en udbygning af den gamle smedje ved siden af familiens hus på Egerupvej i Bringstrup. Han har løbende optimeret forholdene i bryggeriet, og det har banet vejen for det forestående eventyr.

- Før har jeg haft for lille et anlæg og haft for lille produktion til at kunne leve af det på fuld tid. De sidste år har jeg lavet investeringer, så nu har jeg et setup, der gør det muligt, siger René Hansen, som i 2009 satte først bryg over på hjemmeadressen.

Det er med en blanding af spænding og fortrøstning, at han tager hul på sit »nye« job. Hvis tvivlen pludselig presser sig på, kan han sikkert få opmuntring fra ølkendere landet over.

Med tre nomineringer til dette års kåringer i Danske Ølentusiaster er han den mest nominerede brygger i kongeriget, og de sidste fem år har Det Lille Bryggeri ligget i top fem over de bedste bryggerier i hele Danmark.

arrow Våd lørdag stoppede ikke ølhundene: Et »RØV-godt« fremmøde
18. august 2019 kl. 07:26 Opdateret: kl. 07:35
arrow Skål! Ringsteds humleriddere klar til RØV
16. august 2019 kl. 15:26 Opdateret: kl. 17:25
arrow Det Lille Bryggeri er blevet større
04. september 2017 kl. 11:40 Opdateret: kl. 11:29
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk