29. juli 2021
Tirsdag formiddag blev nøglerne til Skjoldenæsholm Golfcenter officielt overdraget til stedets nye ejer ejendomsudvikleren Christian Piil Andersen fra Ordrupdal Ejendomme.
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag formiddag blev nøglerne til Skjoldenæsholm Golfcenter officielt overdraget til stedets nye ejer ejendomsudvikleren Christian Piil Andersen fra Ordrupdal Ejendomme.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort golfcenter solgt for en slik: Vi skal glemme alt om pengene og se fremad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Stort golfcenter solgt for en slik: Vi skal glemme alt om pengene og se fremad

Ved årsskiftet måtte ejerne i Skjoldenæsholm Golfcenter dreje nøglen om, i februar blev det sat til salg og nu er nøglen givet videre til den nye ejer, der vil genåbne stedet som meget mere end et golfcenter.

Ringsted - 06. maj 2020 kl. 14:32
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Vejret bliver ofte brugt til at beskrive, når noget skifter fra godt til skidt eller omvendt.

Klichéfyldt måske, men ikke desto mindre er den lyseblå himmel på vej mod Skjoldenæsholm Golfcenter næsten symbolsk i forhold til det uvejr, der denne formiddag driver væk i baggrunden.

Efter årevis med lavvande i pengekassen, som følge af et urentabelt mismatch mellem faldende medlemstal og høje driftsudgifter til to golfbaner, lover prognosen nemlig lige så lyse tider for Skjoldenæsholm Golfcenter, som den sol, der pludselig hænger over det naturskønne område ved Jystrup tirsdag formiddag.

arrow Læs også: Naboer byder ny modig golfmand velkommen: Vi vil gerne samarbejde
Tidslinje
 • 2018: Skjoldenæsholm Golfcenter spørger Ringsted Kommunes Teknik- og Miljøcenter, om det er muligt at opføre 36 helårsboliger og feriehytter med 200 sengepladser og får grønt lys på forhånd.
 • Maj 2019: Ringsted Kommune inddrager det grønne lys med henvisning til planloven.
 • Juni 2019: Golfklubben begynder at arbejde på alternativ løsning, men stadig med to baner.
 • August 2019: Samtlige 25 medarbejdere i Skjoldenæsholm Golfcenter opsiges.
 • September 2019: Ejerne bag Skjoldenæsholm Golfcenter trækker aftale om leje af to baner tilbage. Golfklubben ønsker ikke længere at drifte videre fra 2020.
 • Oktober 2019: Ny arbejdsgruppe nedsættes på ekstraordinær generalforsamling. Den arbejder på et halveret golfcenter med en istedet for to baner. DAGBLADET finder ud af, at der aldrig har været en reel ansøgning til kommunen med 36 helårsboliger, fordi man fornemmede, at kommunen ville give afslag.
 • 30. november 2019: Frist for medlemsfornyelse og dermed endegyldig skæring for, hvorvidt golfcenteret består eller forgår. 200 medlemmer melder sig ud, og golfklubben tæller kun 350 medlemmer.
 • 18. december 2019: Fhv. bestyrelse sender infomail om kommende konkursbegæring.
 • 20. december 2019: Flemming Evald Jørgensen, hovedaktionær i selskabet bag klubben, bekræfter, at man vil begære klubben konkurs og forsøge at sælge den i 2020.
 • 1. februar 2020: Skjoldenæsholm Golfcenter sættes til salg af Ebbe Larsen fra Nordicals.
 • 5. maj 2020: Skjoldenæsholm Golfcenter købes af Christian Piil Andersen fra Ordrupdal Ejendomme.

I hvert fald hvis man spørger de tidligere ejere, der er troppet op for at overdrage nøglerne til stedets nye ejer: Christian Piil Andersen fra ejendomsselskabet Ordrupdal.

- Jeg brænder for det her sted, og derfor er jeg også enorm glad for, at det er Christian Piil Andersen, der overtager. Han er en dynamisk udvikler og en mand med skud i støvlerne, og det er en kæmpe gevinst for ikke bare golfcenteret, men også hele lokalområdet, konstaterer Flemming Evald Jørgensen, der sammen med Bjarne Grimstrup og Christian Henning Christiansen er kommet for at fejre allersidste dag som ejere og bestyrelsesmedlemmer i det ildestedte golfcenter, hvis fremtid er reddet af den 50-årige ejendomsudvikler fra København.

- Det er kun positivt, at det nu er én mand, der sidder for bordenden og træffer beslutningerne, og jeg håber da, at han er dygtigere til at håndtere udfordringerne, end vi har været, siger Flemming Evald Jørgensen.

Til ro med køllen i hånden

Som golfentusiaster glæder sig de ikke mindst over, at Christian Piil Andersen fortsat vil drive golfklub på stedet - i første omgang på den gamle bane, Old Course.

- Jeg har haft legeplads herude i 26 år, så derfor kan jeg ikke forestille mig at skulle køre herned uden at spille golf. Men som jeg har sagt til dem, der lykønsker mig med salget, så falder jeg først helt til ro, når jeg står med køllen i hånden og kan spille golf igen, siger Bjarne Grimstrup og tilføjer:

- Jeg selvfølgelig glad for, at der er kommet en person, der på alle måder kan og vil løfte opgaven, men i min optik er det også stort set foræret væk.

Prognose vigtigere end penge

Skjoldenæsholm Golfcenter har siden begyndelsen i 1992 kostet 150 millioner kroner at etablere, men da erhvervsmægler Ebbe Larsen fra Nordicals satte det 147 hektar store anlæg til salg i begyndelsen af februar, var det til "bare" 25 millioner kroner.

Et vaskeægte knaldtilbud, som erhvervsmægleren kaldte prisen for et af landets største golfanlæg, der omfatter et 1600 kvadratmeter stort klubhus, maskinhal, ladebygning og ikke mindst to golfbaner, der med 36 huller bugter sig i bakkedal med skove, søer og Skjoldenæsholm Gods i kulissen.

En milliongæld til ejerne og penge til lønninger betød en konkurs for golfklubben sidste år, og efter at have blødt røde bundlinjer lige siden ejerskiftet i 2013, måtte ejerne til sidst konstatere, at det var bedre at sælge end fortsætte.

Prognosen er dog vigtigere end tabte penge, lyder det.

- Det er lige meget, hvem man snakker med, så går de meget op i, hvad vi har tabt på at sælge det, men jeg synes faktisk virkelig, vi skal glemme alt om penge og i stedet komme ud over stepperne og se fremad, siger Bjarne Grimstrup og uddyber:

- Vi skal glemme, at der er nogen, der har tabt en masse penge og i stedet huske hinanden på, at man har kunne spille golf herude de sidste seks år på to flotte baner. Jeg er godt tilfreds, for vi kan gå herfra med oprejst pande over at have skabt et af landets flotteste anlæg, og det er det, der i sidste ende batter.


I første omgang bliver det kun muligt at spille på Old Course (th.) Foto: Jens Wollesen
Tidligere ejere
 • Skjoldenæsholm Golfcenter var indtil 5. maj 2020 ejet af Skjoldenæsholm Golfcenter A/S, der igen var ejet af fem mænd.
 • De overtog golfcenteret i 2013, da den tidligere ejer Proark gik konkurs.
 • De seneste år har golfcenteret haft massive underskud, hvilket har fået ejerne til at skyde penge i foretagendet. I regnskabsåret 2018 havde selskabet bag et underskud på 2,8 mio. kr.
Ny ejer: Alt står åbent

Mens de forhenværende ejere glæder sig til at fortsætte som menige medlemmer i klubben og ”måske endda få tid til at spille et slag golf med deres hustruer”, ser Christian Piil Andersen frem til at omdanne golfcenteret til et oplevelsescenter.

- Alt står åbent i øjeblikket, for tavlen er visket ren, og vi begynder helt forfra med at gentænke Skjoldenæsholm Golfcenter som et oplevelsescenter. Nu skal der tænkes nyt, for det har virkelig nogle vanvittige muligheder i sig, siger Christian Piil Andersen, der samtidig hilser ideer fra lokallivets borgere og erhvervsvirksomheder velkomne.

- Natur, motion og sport er nøgleordene herude, så jeg tænker umiddelbart, at det kan være alt, hvad der knytter sig til golf, og det segment, der spiller det. Det kunne være mountainbiking, paddle tennis, jagt ridning eller nogle flere stisystemer, så man oplever naturen tættere på, siger ejendomsudvikleren, men gør det dog også klart, at blækket på kontrakten først lige er blevet tørt.

- Nu skal vi minutiøst undersøge arealerne og få lagt en masterplan. Der er nogle lokalplaner, der skal granskes og ikke mindst nogle juridiske muligheder og forhindringer, der skal afsøges, og så må jeg tage en drøftelse med Ringsted Kommune på et tidspunkt, siger han.

Ombruste bygninger

At Christian Andersen må tage en drøftelse med Ringsted Kommune, kommer sig af et helt bestemt ønske, han har til stedet.

- Jeg tænker i høj grad, at alle oplevelser og aktiviteter skal bindes sammen af overnatningsmuligheder, hvad enten det er feriehytter eller egentlige boliger, siger Christian Piil Andersen, der udmærket ved, at de tidligere ejere ikke fik lov til at udvide på grund af lokalplanens status som landzone og en særlig servitut, der netop sikrer dette.

- Der er meget bevågenhed omkring området, og det skal man selvfølgelig have dyb respekt for. Lad os tage en fordomsfri dialog, hvor alle parter er involveret i at skabe noget attraktivt for området, kommunen og regionen, siger Christian Piil Andersen.

Den nye ejer
 • Christian Piil Andersen ejer ejendomsselskabet Ordrupdal-Gruppen, der siden 1998 har opkøbt, istandsat og moderniseret en lang række eksklusive boligejendomme til udlejning i Sydsverige, Storkøbenhavn samt Berlin.
 • Seneste projekt er 13 rækkehuse i ”Horsholmgaard” i Herstedvester Landsby og altså nu også Skjoldenæsholm Golfcenter.

Mere slagkraftigt lyder det fra de tidligere ejere.

- For Ringsted Kommune har der kun eksisteret Skt. Bendts Kirke og outletcenteret som attraktioner, så jeg synes, at kommunen skylder området noget opmærksomhed. De skal op på tæerne, det skal de altså, siger Bjarne Grimstrup, inden Flemming Evald Jørgensen slår fast:

- ingsted Kommune har en enestående mulighed for at samarbejde med en mand, der virkelig vil noget for ikke bare golfcenteret, men også hele lokalområdet. Det er på tide at kigge på muligheder i stedet for forhindringer.

Efter nøglerne blev drejet om sidste år, er de nu blevet givet videre, men hvornår åbner golfcenteret så?

- Nu skal banerne vurderes efter at have lagt i brak i nogen tid. Hvis det kan lade sig gøre, tænker jeg at åbne op så hurtigt som muligt, for det koster jo også nogen penge at have stående, siger den nye ejer og kommer så med en stille opfordring:

- Det kræver også en vis opbakning fra medlemmerne at åbne stedet igen, siger Christian Piil Andersen.

Bjarne Grimstrup bryder ind, mens han skæver til de andre to ejere, der nu kan spille videre som almindelige golfentusiaster:

- Vi har da allerede spurgt om, vi må være medlem 1,2 og 3!


Fra venstre ses Bjarne Grimstrup, Flemming Evald Jørgensen, den nye ejer Christian Andersen og Christian Henning Christiansen. Foto: Jens Wollesen
arrow Golfcenter kan stå foran navneændring
20. maj 2020 kl. 10:37 Opdateret: kl. 10:24
arrow TMS-folk vil forpagte golfcenter
20. maj 2020 kl. 10:30 Opdateret: kl. 14:55
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk