7. marts 2021
Jan Skagen Byland og Maiken Skagen Byland, styrer lys og lyd og optagelserne til virtuel cocktailsmagning. De har selv meldt sig som frivillige hjælpere ved denne smagning. Foran kameraet står Daniel Bylund og Henrik Schuster, Vin & Vin, klar til at mikse cocktails.
gallery icon

Se billedserie

Jan Skagen Byland og Maiken Skagen Byland, styrer lys og lyd og optagelserne til virtuel cocktailsmagning. De har selv meldt sig som frivillige hjælpere ved denne smagning. Foran kameraet står Daniel Bylund og Henrik Schuster, Vin & Vin, klar til at mikse cocktails.
Foto: Bodil Pinholt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor succes med virtuelle smagninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor succes med virtuelle smagninger
Ringsted - 22. februar 2021 kl. 14:30
Af Bodil Pinholt

Her under coronapandemien har man ikke siddet på hænderne og ventet på, at der skulle ske noget i Vin & Vin i Sct. Bendtsgade i Ringsted. Tværtimod. Medindehaver Henrik Schuster Andersen fik for et år siden den idé af holde en virtuel vinsmagning.

Siden har der været to smagninger om måneden med forskellige ting - vin, rom, snaps, gin, portvin og her i weekenden var det cocktails.

- Vi har fået rigtig succes med virtuelle smagninger, siger indehaver Henrik Schuster.

Til weekendens arrangement var der solgt 150 sæt til smagningen. Da mange deler et sæt, regner Henrik Schuster med, at der har været 270-300 til smagningen.

Det er ikke kun kunder i Ringsted, der deltager. Forretningen har sendt 25 sæt udenbys, blandt andet til Ærø, Læsø og Bornholm.

- Det synes vi er sjovt. Det hele startede med, at det skulle være lokalt, oplyser Henrik Schuster.

- Hele vores målsætning er, at vi skal handle med hr. og fru Ringsted. Derfor er det sjovt, at der er andre, der byder sig på banen.

Interessen for at sidde hjemme og deltage i en smagning er så stor, at Vin & Vin har meldt udsolgt til flere smagninger.

Smagningerne foregår i samarbejde med andre lokale aktører. Englerup Ost lavede tapastallerken til en portvinssmagning. Rådhuskroen laver tapas, som kan tilkøbes til vinsmagning den 5. marts, og 19. marts er det købmanden på Rønnedvej, der sørger for tapas.

Vin & Vin har også samarbejdet med Italy & Italy og Café Balstrupgaard.

Konceptet med at tilbyde tapas til smagninger, synes han er godt.

- Vi prøver om vi kan få flere med i byen. Det er vigtigt, at vi holder liv i byen, understreger Henrik Schuster.

Ved cocktailsmagningen var det den lokale brandmand Daniel Bylund, der lavede cocktails for åben skærm. Daniel Bylund er meget interesseret i gin og har lavet sin egen ginblog på instagram, og derfor besøger han jævnligt Vin & Vin. Da coronaen lukkede landet sidste år tilbød han at hjælpe med virtuelle ginsmagninger, hvilket forretningen har gjort i stor stil det seneste år.

På opfordring fra kunder, kastede Henrik Schuster og Daniel Bylund sig ud i cocktailsmagning online. Det gik rigtig godt, og man er allerede i gang med at finde en ny dato.

Vin & Vin har også haft den lokale vinduespudser René Pedersen med til at hjælpe med romsmagning.

- Det er vokset lidt. Det bliver bredt lidt ud, så det ikke bare er mig, de skal høre på hver gang, siger Henrik Schuster.

Han får mange positive tilkendegivelser på sine smagninger. Nogle har venner med på computeren og måske et andet hold på iPad'en, mens de følger smagningen på fjernsynet. Dermed føler folk, at de er sammen med andre om det.

- Vi får mange forespørgsler på, hvornår vi har næste smagninger. Vi får sådanne beskeder hver dag, fortæller Henrik Schuster.

Folk føler, at de får en tilknytning til butikken. De kan stille spørgsmål og få en snak, når de kommer og henter en smagekasse.

- Det er ligesom en niche, vi har fundet, siger Henrik Schuster, der den 1. marts kan fejre forretningens to års fødselsdag.

Hvis man har misset sin skiferie, så kan man alligevel komme lidt i tyrolerstemning, idet forretningens østrigske vinhus har lavet nogle smagninger på videoer. Når folk så køber en smagekasse i Vin & Vin, så får de link til vinhuset.

Det samme vil den lokale vinhandler også gøre med et australsk vinhus.

Man finder andre måder at præsentere varerne på. Folk synes det er hyggeligt at de kan sidde hjemme og smage. Kunderne giver udtryk for, at de er glade for den måde Vin & Vin gør det på.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk