22. september 2019
Else Erikstrup viser de forskellige flasketyper med indhold frem. Før de dog kan sælges i boden, skal de lige udsmykkes med etikette og papir. Foto: Yngve Saxil Andersen
gallery icon

Se billedserie

Else Erikstrup viser de forskellige flasketyper med indhold frem. Før de dog kan sælges i boden, skal de lige udsmykkes med etikette og papir. Foto: Yngve Saxil Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snaps til ganen og gode formål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snaps til ganen og gode formål
Opdateret 15. august 2018 kl. 09:53
Ringsted - 15. august 2018 kl. 09:50
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uden mad og drikke duer helten som bekendt ikke og til Ringsted Middelalderfestival den 17.-19. august skal diverse riddere, konger og andet godtfolk have noget spise og drikke.

arrow Læs også: Kæmpe historiefest er ved at komme på plads

Heldigvis for dem bliver der indtil flere steder på middelalderfestivalen, hvor man kan få en bid brød og en bette en af styrke sig på. Det gælder eksempelsiv hos »Bengerds Fryd«, som Ringsted Soroptimister står for. Forberedelserne til bodens traktement er i fuld gang. I Bengerds Fryd serveres der blandt andet snaps, og derfor var seks af Ringsted Soroptimister forleden dag i fuld gang med at hælde de gyldne dråber på små flasker, så de er klar til salg i madboden.

Soroptimisterne har slået sig op på, at de fremstiller deres snaps af rene varer, som Else Erikstrup forklarer det.

- I år har vi lavet snaps på tre forskellige ingredienser, en med pors, en med paradis-æble og en med lakridsrod, fortæller hun.

De forskellige snapse har stået og trukket i op til to år, så de har den helt rigtige smag. Snapsene bliver hældt på 30, 50 og 100 milliliter flasker, der er udstyret med etiketter og pakket ind i papir. I alt har soroptimisterne fremstillet 8,75 liter snaps.

- Vi har lavet de tre forskellige smage, fordi det er dem, som vi tidligere har oplevet sælger godt. Lakrids er dog den klare favorit, fortæller Else Erikstrup.

Soroptimisternes bod kommer dog ikke kun til at være et snapsegilde, da man også serverer tærter, salat, brød og frikadeller. Dermed behøver snapsen heller ikke at gå mavesækken alene i møde. Overskuddet fra boden går til Soroptimisternes arbejde.

- Vi håber jo, at vi kan få solgt det hele. Vi samler i Soroptimisterne ind til gode formål, der er målrettet kvinder og piger, både herhjemme og i udlandet. Vi støtter blandt andet »Ung Mor Netværket« i Ringsted og et børnehjem i Dnepropetrowsk i Ukraine, fortæller Else Erikstrup.

- Vi vil gerne have nogle flere medlemmer, så hvis man ønsker at blive del af vores fællesskab og gøre en forskel både lokalt og globalt, er man meget velkommen til at komme og snakke med os under festivalen, indskyder Anne-Mette Hvidtsted.

Ringsted Soroptimister har omkring 30 medlemmer. Deres bod Bengerds Fryd vil være åben hele festivalen, der holdes i og ved Sct. Bendts Kirke.

arrow Billeder: Helgengrav blev kortvarigt vist frem
15. august 2018 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:51
arrow Kunsten at genskabe fortiden
14. august 2018 kl. 09:25 Opdateret: kl. 12:04
arrow Festival har rullet bannere ud
09. august 2018 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk