25. august 2019
Alle overbygningsskolens elever var inviteret til kantineåbningen, hvor man kunne smage på kantines kolde og lune retter. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Alle overbygningsskolens elever var inviteret til kantineåbningen, hvor man kunne smage på kantines kolde og lune retter. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med mad udefra - Elever går selv i køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med mad udefra - Elever går selv i køkkenet
Ringsted - 28. august 2018 kl. 15:04
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kommet nye boller på skolemads-suppen på Campusskolen i Ringsted, i hvert fald figurativt, for skolekøkkenet tilbyder endnu ikke flydende føde til skolens 600 elever. Tilgengæld var der fuld gang i kantinekøkkenet, da DAGBLADET mandag kiggede forbi.

To elever og kantineansvarlig Louise Fjord, var ved at gøre helt klar til den store åbning 12.40, hvor skolens elever kunne kigge forbi kantineslusen og smage på køkkenets fortræffeligheder.

Den nye kantine, der er åbnet i gamle kantinelokaler, vil fremover lave mad til de elever, som bestiller i den korte formiddagspause, hvorefter de kan afhente varme eller kolde retter i spisepausen.

Selvom det ikke er nyt, at skolens kantine serverer mad til eleverne, er det helt nyt, at eleverne bliver inddraget i madlavningen.

- Eleverne melder sig til at være med i kantinen, hvor tre elever kan være med af gangen. De får først et hygiejne-kursus, hvorefter de er med i kantinen i tre uger, fortæller Louise Fjord.

Hun er udover at være kantineansvarlig også underviser i dansk, religion og tysk. Desuden er hun tidligere uddannet kok, så der er helt styr på både retter og hygiejne-regler i kantinen.

Ideen med at inddrage eleverne i madlavningen kommer, efter at Campusskolens leder Klaus Da Cunha var på besøg på en norsk skole, hvor eleverne var med til at drive skolens kantine.

Inddragelsen i kantinedriften kan være rigtig godt for nogle af skolens elever, , tror Louise Fjord.

- Det kan give et afbræk fra undervisningen, og det giver også eleverne mulighed for at prøve noget andet. Her er de blandt andet med til at smøre sandwich og stege frikadeller. De er med i så meget af madlavningsprocessen som muligt.

Kantinen laver mad tre dage om ugen, hvor tre elever vil være med en time alle tre dage.

- Der er afsat pædagogiske timer til projektet, og selvom eleverne går glip af deres undervisning i den time, hvor de står her og hjælper, så tror jeg, at de vinder noget andet, siger hun.

To af de elever, som er med til at forberede dagens mad, er Sabrina og Milas fra 9.h. Og spørger man de to, har det været helt fint at bytte matematiktimen ud med tilberedning af sandwiches og klargørelse af frikadellerne i den sidste times tid.

En del af skolens elever har også allerede meldt sig til at være med på køkkenholdet, så Louise Fjord regner ikke med, at det bliver et problem at få fyldt pladserne i køkkenet ud.

Kantinen regner med at skulle servicere omkring 150 elever, men der er over 600 potentielle munde at mætte.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk