16. januar 2021
Det Levende Skovtårn er en nøjagtig genskabelse af Skovtårnet i forholdet 1:25. Pr-foto
gallery icon

Se billedserie

Det Levende Skovtårn er en nøjagtig genskabelse af Skovtårnet i forholdet 1:25. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovtårnet får en levende lillebror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovtårnet får en levende lillebror
Ringsted - 18. maj 2020 kl. 09:13

Heinrich Braun fra Baugaarden Living Art ved Allindelille ved Ringsted har lavet en kopi af Skovtårnet i levende pil.

Skovtårnet ved Gisselfeld på Sydsjælland er blevet en af Danmarks helt store turistattraktioner, og gæster strømmer til for at opleve den fantastiske udsigt.

Nu kan gæsterne også opleve Skovtårnets nye lillebror i form af en 1,8 meter høj levende pileskulptur, som pryder Camp Adventures ankomstområde.

Den levende pileskulptur er iøjefaldende, og alligevel falder den helt naturligt ind i miljøet omkring Camp Adventures ankomstområde.

Formen er genkendelig, da den er en miniature version af det 45 meter høje tårn.

Det er Heinrich Braun fra Baugaarden Living Art, som er skaberen bag Det Levende Skovtårn.

- Jeg fik idéen til Det Levende Skovtårn i dét øjeblik, jeg så Skovtårnet første gang, og jeg er utrolig glad for, at folkene bag Camp Adventure var med på min idé, fortæller Heinrich Braun i en pressemeddelelse.

- Skovtårnet er et helt unikt kunstværk, der er skabt af mennesker men med respekt for naturen, og det gør Skovtårnet til en skulptur, der passer helt naturligt ind i landskabet. Den symmetriske konstruktion behager det menneskelige øje, og netop symmetri er et vigtigt omdrejningspunkt, når jeg designer mine pileskulpturer.

En nøjagtig lillebror
Det Levende Skovtårn er lavet af 24 levende pilevidjer i sorten Rød Americana (Salix fragilis americana), som er flettet om en jernkonstruktion, der har en top diameter på 112 cm.

Pileskulpturens højde og form er en nøjagtig genskabelse af Skovtårnet i forholdet 1:25. Det Levende Skovtårn er 1,80 meter i stammehøjden og hertil kommer kronen.

- Det helt spektakulære ved pileskulpturen kommer om et par år, når pilevidjerne er groet sammen, hvor de krydser hinanden. De 24 individuelle piletræer bliver til ét levende piletræ med en konstruktion præcis som Skovtårnet, bare i en levende udgave med stor flot krone, forklarer Heinrich Braun.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk