12. december 2017
Byskovskolen har reelt ingen skolebestyrelse, efter at formand og næstformand er gået i protest. Ved det seneste suppleringsvalg kom der ingen suppleanter. Der skal derfor findes mindst to nye bestyrelsesmedlemmer blandt skolens forældre. Foto: Bjørn Armbjørn
Byskovskolen har reelt ingen skolebestyrelse, efter at formand og næstformand er gået i protest. Ved det seneste suppleringsvalg kom der ingen suppleanter. Der skal derfor findes mindst to nye bestyrelsesmedlemmer blandt skolens forældre. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleformænd går i protest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleformænd går i protest
Ringsted - 18. september 2017 kl. 14:49
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frustrationerne over at tale for døve, politiske øren har nået maksimum i bestyrelsen på Byskovskolen i Benløse ved Ringsted.

arrow Læs også: Efter strid om 900.000 kroner er skolebestyrelse tilbage igen

Både formand Lars Vestergaard og næstformand Kim Larsen har forladt bestyrelsen helt, skriver DAGBLADET Ringsted.

Udgangspunktet er, at fyringen af skoleleder Finn Pilgaard tidligere i år fik en fratrædelsesordning på omkring 900.000 kroner.

Den skal betales af Byskovskolens egen kasse, der i forvejen er belastet af, at gammel gæld er under afvikling over en periode på fire år.

For under en måned siden skrev skolebestyrelsen til samtlige 21 medlemmer af byrådet i for at få deres holdning til, om det er rimeligt, at Byskovskolens økonomi belastes yderligere af fratrædelsesordningen.

- Vi fik svar fra skoledirektør Henrik Harder. Han skriver på vegne af borgmesteren, at fratrædelsesordningen skal betales af Byskovskolen, og det er ikke til diskussion, forklarer Kim Larsen.

Den manglende lydhørhed fra byrådet var dråben i bægeret.

- Så når man til et punkt, hvor man må spørge sig selv, om det er værd at spilde sin tid på skolebestyrelsen, når den alligevel kun er til pynt, siger Kim Larsen.

Borgmester Henrik Hvidesten (V) beklager situationen, men fastholder, at fratrædelsesordninger ikke er en byrådsbeslutning.

- I en organisation med 3000 ansatte sker det, at der indgås fratrædelsesordninger med en medarbejder, og der hører udgiften til i den afdeling, medarbejderen er fratrådt. Hvis vi begynder at gøre undtagelser fra det princip, og giver Byskovskovskolen en tillægsbevilling, vil det danne præcedens. Det vil blive mange fratrædelsesordninger, der skal findes tillægsbevillinger til, siger Henrik Hvidesten.

arrow Skoleleder på gældsplaget skole fratræder
15. juni 2017 kl. 19:33 Opdateret: kl. 20:45
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk