17. december 2018
For at skyde og ramme, kræver det både at den fysiske teknik er i orden, men også at man bruger hovedet, fortæller Rolf Dejløw. Foto: Yngve Saxil Andersen
For at skyde og ramme, kræver det både at den fysiske teknik er i orden, men også at man bruger hovedet, fortæller Rolf Dejløw. Foto: Yngve Saxil Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleelever skyder med bue og pil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleelever skyder med bue og pil
Ringsted - 14. april 2018 kl. 07:52
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Gyrstinge suser pilene gennem luften i Landsbyhuset. Omkring 15 børn fra 3. til 6. klasse står på rad og række og sender den ene pil efter den anden ind mod målskiven, der er placeret ti-tolv meter væk.

Det er DGI, der tilbyder kommunes skoler et fire ugers kursus i bueskydning, hvor DGI kommer med udstyr og instruktører, der kan undervise børnene i, hvordan man skyder med bue og pil.

Rolf Dejløw, formand for DGIs skydeudvalg i Midt- og Vestsjællands mener, at buesporten kan gøre meget godt for folkeskoleelever.

- Der er fokus på både koncentrationen og på konditionen når man skyder med bue. Samtidig kan sporten også være med til, at give de unge mere kontrol over deres egen krop, for man er nød til at være i balance for at kunne skyde ordentligt, siger han.

Skulle det fire ugers kursus give nogle af de unge mod på at fortsætte med bueskydningen, er der også gode muligheder for det i Ringsted, hvor foreningen Ringsted Buesport og Biatlon tilbyder bueskydningsundervisning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk