26. maj 2020
Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten, kommunaldirektør Jacob Nordby (th.) i midten Vibeke Vedel - ny chef for Vej- og Ejendomscentret i Ringsted Kommune. Foto: Jens Wollesen
Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten, kommunaldirektør Jacob Nordby (th.) i midten Vibeke Vedel - ny chef for Vej- og Ejendomscentret i Ringsted Kommune. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted vokser

De sidste to år er der flyttet 435 personer flere til Ringsted Kommune, end der er flyttet væk, og befolkningstallet forventes kun at stige i de kommende år. Mange kommer fra hovedstaden.

Opdateret 21. september 2019 kl. 17:34
Ringsted - 21. september 2019 kl. 09:02
Af Victor Viemose & Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

37.689. Så mange mennesker forventes at bo i Ringsted Kommune, når det herrens år 2031 er blevet skudt ind. Det er 2967 flere end i dag.

arrow Læs også: Fra rækkehus på Amager til stort landsted: Her er masser af luft, men svært at netværke

Det fremgår af den seneste befolkningsprognose, som COWI har lavet for Ringsted Kommune.

Den peger dermed på en fortsættelse af en allerede eksisterende tendens: At der flytter flere mennesker til Ringsted, end der flytter væk.

De sidste 10 år har kommuen oplevet en nettotilflytning på 2047 mennesker, heraf 435 personer i 2017 og 2018.

Flest fra København

- Jeg vil tro, at 30 til 40 procent af alle huskøb i Ringsted i øjeblikket foretages af tilflyttere fra København, Roskilde og Køge.

Sådan lyder vurderingen fra ejendomsmægler hos Estate, Peter Dinesen. Siden 2015 har hans forretning i Sct. Hansgade oplevet en fordobling i antallet af årlige handler til 500 i 2018.

Ifølge rapporten fra COWI er København også den kommune, der leverer flest tilflyttere til Ringsted. Herefter kommer omegnskommunerne.

- Børnefamilierne i København opdager, at de i Ringsted kan få en god villa til samme pris som en to-værelses lejlighed i hovedstaden. Det trækker gevaldigt, siger Peter Dinesen til DAGBLADET.

Det er mest Ringsted By, der tiltrækker tilflytterne. Her er kvadratmeterprisen steget godt 20 procent de seneste tre år. Men landområder er også ved at komme med efter ellers at have ligget stille, fortæller mægleren.

Peter Dinesen glæder sig over fremgangen, men ærgrer sig over den negative tone, han ofte oplever Ringsted blive omtalt i på Facebook og i anden offentlig debat.

- Der er mange, der godt kan lide at brokke sig over Ringsted, men jeg synes, at byen fortjener et bedre ry. Det er fejlagtigt at prøve at sammenligne os med Roskilde, Køge og Næstved, da det bare er større byer. Det er som at sammenligne æbler og pærer, siger Estate-mægleren.

Velkomsttur i kommunen

To gange om året tager borgmester Henrik Hvidesten (V) nye tilflyttere med rundtur i kommunen og viser frem. Det er et tiltag, som er blevet taget godt imod af kommunens nye borgere.

- Det er jo en måde at byde de nye godt velkommen og samtidig vise, hvilke muligheder, som kommunen rummer, siger Henrik Hvidesten til DAGBLADET.

Han glæder sig over tilflytningen til Ringsted, selvom det også bringer enkelte udfordringer med sig. Eksempelvis i form af det stigende børnetal, som giver pres på daginstitutionerne.

- Men det er jo positive udfordringer, som vi rigtigt gerne vil løse, siger borgmesteren.

Prognosen fra COWI viser, at det især er de helt små børn og ældre mennesker, som der bliver flere af i kommunen i de kommende år. Ofte er kommuner i deres tilflytningskampagner på jagt efter ressourcestærke børnefamilier, men borgmesteren ser gerne, at der kommer mange typer af borgere til.

- Vi bygger både parcelhuse, rækkehuse og lejligheder, så vil tiltrækker en bred gruppe demografisk. Vi vil ligeså gerne have de ældre, som måske flytter til Ringsted for at være tættere på børnebørnene i København, siger Henrik Hvidesten.

arrow - Det er ensomt at være autist i Ringsted
21. september 2019 kl. 09:02 Opdateret: kl. 09:11
arrow - En billig bolig giver frihed
21. september 2019 kl. 09:02 Opdateret: kl. 08:43
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk