18. juni 2021
Marko Kekec, som er restaurantchef hos Ferdinands Bøfhus, mener, at provinsen endnu en gang bliver forbigået med regeringens udspil til en sommer- og erhvervspakke. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Marko Kekec, som er restaurantchef hos Ferdinands Bøfhus, mener, at provinsen endnu en gang bliver forbigået med regeringens udspil til en sommer- og erhvervspakke. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted-restauratører: Vi bliver diskrimineret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ringsted-restauratører: Vi bliver diskrimineret
Ringsted - 07. maj 2021 kl. 17:16
Af Alexander de Summer-Brason Welford

Regeringen præsenterede i går et udspil til en sommer- og erhvervspakke til en samlet pris på 1,6 milliarder kroner. I udspillet hedder det blandt andet, at restauranter og caféer i landets fire største byer kan søge op til 50.000 kroner i støtte ud af en samlet pulje på 50 millioner, så man kan lokke flere turister til end i fjor.

Hos restauranterne Ferdi- nands Bøfhus og Italy & Italy i Ringsted føler man sig diskrimineret og forbigået i udspillet.

- Vi bliver i provinsen endnu en gang forbigået. Jeg forstår simpelthen ikke, at det kun er restauranter i de større byer, der står til at få en håndsrækning. Jeg ved godt, at der måske kommer flere turister i de byer end i Ringsted, men jeg synes ikke, at man kan lave den forskelsbehandling, siger restaurantchef i Ferdinands Bøfhus i Nørregade Marco Kekec.

- Jeg kan ikke se, hvorfor de største byer skal have særstøtte, når vi andre ikke skal. Jeg synes faktisk, at vi har mere brug for det i de små byer, fordi vi måske har mindre gang i turismen end de større. Selvfølgelig vil jeg synes, at en ordning, der udelukker provinsbyerne, er ret diskriminerende, supplerer Maurizio Mosconi, der er indehaver af Italy & Italy på Torvet i Ringsted.

Håber på godt vejr
Både for Ferdinands Bøfhus og Italy & Italy har genåbningen tilbage i april været kærkommen.

På trods af coronapas og krav om bordbestilling, som nu er blevet skrottet, har opbakningen været god. Man håber derfor på en sommer som i fjor, hvor danskerne turnerede land og rige tyndt grundet rejserestriktioner.

- Normalt er sommeren stille i Ringsted, men sidste år var det noget andet, fordi folk ikke kunne rejse, så sommeren var rigtig god sidste år, siger Marko Kekec fra Ferdinands Bøfhus og påpeger:

- Men det er svært at forudsige i år, hvor folk godt kan rejse lidt igen, og jeg kender personligt rigtig mange, der har bestilt sommerferie, men jeg håber selvfølgelig på det bedste.

Maurizio Mosconi fra Italy & Italy stemmer i:

- Sidste år blev vi virkelig velsignet af alle de danskere, der ikke kunne rejse ud grundet restriktioner. Det var med til at give os en rigtig god sommer. Det håber jeg også på år. Vi kommer i hvert fald ikke til at holde sommerferie. Det har vi haft en masse af på grund af nedlukningen.

- Og så håber jeg på, at restriktionerne kan blive lempet lidt ligesom sidste år, hvor vi passede på uden de her restriktioner med coronapas og så videre. Der kørte det fint med afstand, sprit og så videre, tilføjer Maurizio Mosconi.

Regeringen vil indkalde Folketingets partier til forhandlinger om sommer- og erhvervspakken i næste uge.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk