15. december 2019
Vandet i Haraldsted Sø har sommeren igennem været lige til at hoppe i. Foto: Jens Wollesen
Vandet i Haraldsted Sø har sommeren igennem været lige til at hoppe i. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rent badevand i Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rent badevand i Ringsted
Opdateret 20. juli 2019 kl. 13:26
Ringsted - 20. juli 2019 kl. 09:03
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Temperaturene i Ringsteds fire badesøer har taget et dyk siden slutningen af juni, men ellers er badevandet i topform. Det viser den seneste måling af badevandet i Haraldsted Lillesø, Hvidsø, Haraldsted Langesø og Gyrstinge Sø, som fredag blev offentliggjort på kommunens hjemmeside

Kvaliteten af vandet måles via to typer af bakterier, som skal være under en vis grænse for at badevandet accepteres, og tallene for alle fire søer er væsentligt under mindstekravet.

- Det ser fortsat fin ud derude. Der er lave tal for bakterierne, og selvom sigtbarheden er lav, så er der ikke problemer med alger. Sigtbarheden er bare lavere i søer, fortæller Beth Søeborg Lundholm, der er miljømedarbejder i Ringsted Kommune.

Vejrets omskiftelighed, hvor det aldrig er meget varmt i længere tid, er med til at holde algerne i ro.

- Varmt og stille vejr giver grobund for algerne. Men med det vejr vi har haft med vind og regn, er der ikke noget der tyder på, at der kommer store algemængder i søerne. Jeg forventer ikke de helt store udsving, siger Beth Søeborg Lundholm.

Hun påpeger dog, at man aldrig kan vide, og hvis vejret skifter, kan der godt ske en algeopblomstring. Derfor er der et godt råd til de badende gæster.

- Tag den sunde fornuft med på stranden.

Det virker det nu også til, at badegæsterne gør. Haraldsted Lillesø har som kommunens eneste et blåt flag hængende. Det stiller både krav til vandet men også til den tilhørende strand. Badegæsterne har været gode til at hjælpe med at holde den fri fra affald.

- Sidst jeg var der ude var der sort af mennesker, men affaldet flød på ingen måde. Min fornemmelse er, at skraldespandende bliver brugt derude, siger Beth Søeborg Lundholm.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk