5. december 2020
Juice i både små og store flasker er meget populære på Stop Spild Lokalts Facebookside, så dem skynder Annika Oht (tv.) at tage med sig, da hun er besøg på Super Brugsens lager for at få sig en snak med souschef Sarah Pedersen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Juice i både små og store flasker er meget populære på Stop Spild Lokalts Facebookside, så dem skynder Annika Oht (tv.) at tage med sig, da hun er besøg på Super Brugsens lager for at få sig en snak med souschef Sarah Pedersen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prisvinder er på jagt efter fast lokale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisvinder er på jagt efter fast lokale
Ringsted - 15. marts 2019 kl. 20:25
Af Jakob Fønss

Det er gået stærkt, siden Stop Madspild Lokalt i Ringsted blev etableret og havde deres første store uddeling af madvarer lillejuleaften 2017 i Super Brugsen på Nørretorv i Ringsted.

arrow Læs også: Overskudsmad skal uddeles fra lade

- Vi var meget spændte, da vi linede varer op sammen med uddeler Max Nielsen den aften. Det viste sig at blive en stor succes, og den store opbakning til vores projekt er blot vikset lige siden, forklarer Annika Oht, der sammen med Mette Hansen er tovholdere på den lokale Ringsted-gruppe, hvor der desuden er tilknyttet omkring 40 faste hjælpere.

Foreningens arbejde er blevet bemærket af Ringsted Kommune, der fredag aften tildelte Stop Spild Lokalt årets frivilligpris

- Man kan ikke sige Stop Spild Lokalt uden også at sige Annika Oht. Det er fantastisk, hvad du Annika, sammen med de mange øvrige frivillige i Stop Spild Lokalt, har nået at udrette på kort tid, sagde prisoverrækker Line Lynnerup (V) i sin tale.

Stop Spild Lokalt arbejder med at uddele overskudsmad primært til økonomisk udsatte borgere, og har i Ringsted faste aftaler op til jul og påske med Dagli'Brugsen i Høm, Super Brugsen, føtex og sidste jul også med Munkegårdens Bageri.

- Annika, du har gået forrest her i Ringsted for at sikre, at færre går sultne i seng. Jeres formål er ædelt, og er der noget, som giver mening, så er det at lade økonomisk trængte borgere få glæde af alt den overskudsmad som hver dag kasseres i butikkerne, påpegede Line Lynnerup.

Hun håber meget på, at Stop Madspild Lokalt snart kan flytte ind i egne lokaler, så ordningen kan udvides til daglige eller ugentlige åbningstider til afsætning af overskudsmad.

- I øjeblikket kan vi ikke nå ud til dem, der ikke bruger Facebook. Det vil ændre sig, når vi får faste åbningstider i egne lokaler. Når det sker vil vi igen gå i gang med at hverve nye frivillige hjælpere, tilføjer Annika Oht.

Lige nu holder gruppen op til højtiderne til i kulturhuset i Søgade, hvor der bliver uddeling onsdag aften før påske, og i Ahornhallen, hvor der bliver uddeling sent påskelørdag.

Med prisen følger 10.000 kroner og et kunsthåndværk.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk