23. april 2021
Danhostel Vandrehjemmet i Ringsted har alligevel ikke plads til coronasmittede borgere, der måtte ønske bedre isolation. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
Danhostel Vandrehjemmet i Ringsted har alligevel ikke plads til coronasmittede borgere, der måtte ønske bedre isolation. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pladsmangel på vandrehjem sender coronasmittede til nabokommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pladsmangel på vandrehjem sender coronasmittede til nabokommuner
Opdateret 04. august 2020 kl. 13:07
Ringsted - 04. august 2020 kl. 11:02
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

I marts indgik Ringsted Kommune aftale med Danhostel Vandrehjemmet i Ringsted om at kunne benytte to ud af i alt 16 værelser, hvis coronasmittede borgere skulle få behov for isolation.

arrow Læs også: Folk strømmer til nyt testcenter i Ringsted

Aftalen er dog blevet ved teorien, for hverken nu eller før coronaudbruddet på Danish Crown Ringsted har vandrehjemmet huset coronasmittede borgere.

- VI har simpelthen ikke plads, for alle sengepladser er optagede hos os. Vi er midt i en højsæson, hvor alt er booket, siger Majanita Bassin, der afslår at kunne have forudset den almindelige efterspørgsel efter overnatning.

- Det er meget forskelligt, hvordan folk indlogerer sig. Vi kan ikke på forhånd vide, hvor mange sengepladser, vi har til rådighed på specifikke datoer, for folk kommer ind fra gaden.

Naturlig håndsrækning

De optagede isolationspladser på vandrehjemmet er bl.a. med til, at Ringsted Kommune har måttet spørge nabokommunerne om hjælp torsdag i sidste uge.

- Vi har et beredskab til at håndtere en lille situation. Men som situationen har udviklet sig, er den blevet så stor, at vi ikke umiddelbart selv har beredskabet til det, siger Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune til mediet Ritzau.

Fra Carsten Rasmussen (soc.dem), borgmester i Lejre Kommune, er meldingen helt klar:

- Det er helt naturligt, at vi hjælper hinanden i denne situation. Ringsted er i øjeblikket hårdt presset, og det er afgørende, at vi rækker en hånd ud, siger borgmesteren fra Lejre Kommune, der på henvendelse fra Ringsted Kommune torsdag åbnede op for seks selvisoleringspladser lidt udenfor landsbyen Kirke Hyllinge.

Nogle af sengepladserne bliver allerede nu brugt af smittede borgere fra Ringsted, oplyser Carsten Rasmussen.

- Det er klart, at man lige tænker, om det er en god idé at bringe smitte ind i kommunen, men det kunne jo lige så godt være os, siger Carsten Rasmussen og slår fast:

- Hvis vi ikke kan hjælpe hinanden i sådan en situation, er vi ilde stedt.

Smitte uden grænser

Fra Faxe Kommunes borgmester Ole Vive (V) er ordlyden den samme.

- Det er vilkårligt, hvor sådan et coronaudbrud rammer. det kunne lige så vel have ramt en stor international arbejdsplads hos os såvel som i Ringsted, siger Ole Vive og tilføjer:

- Hvis vi blev ramt på samme måde, ville jeg da så sandelig forvente, at mine nabokommuner også stod os bi. Sådan plejer vi at gøre det på Syd- og Østsjælland, og sådan gør vi det i sådan en situation som dene, siger han.

Faxe Kommune er i øjeblikket i fuld gang med at sætte beredskabet i gang.

- Lige nu har vi kig på et nedlagt plejecenter i en mindre landsby. Det har tidligere været en del af kommunens beredskab, og det kunne vi godt aktivere indenfor et par dage, hvis behovet skulle opstå, siger han og tilføjer:

- Alle borgmestre i og rundt om Ringsted har netop holdt møde om situationen, og vi er fuldt fortrøstningsfulde. For selvfølgelig skal vi hjælpe hinanden.

Holbæk og Sorø også med

Også Sorø og Holbæk Kommune har i skrivende stund, tirsdag formiddag, meldt sig på banen, hvis der skulle opstå behov for flere isolationspladser til borgere fra Ringsted Kommune.

Christina Krzyrosiak Hansen (soc.dem), der er borgmester i Holbæk Kommune udtaler således:

- Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe vores nabokommune i det omfang, det er muligt for os. Og på en måde, så vi stadig kan tage hånd om vores egne borgere, hvis smittetallet her i kommunen stiger, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

arrow Nyt testcenter skyder op i Ringsted - skal teste 700-800 på to dage
04. august 2020 kl. 08:17 Opdateret: kl. 17:39
arrow Ringsted vil sende coronasmittede til nabokommuner
04. august 2020 kl. 02:39 Opdateret: kl. 02:40
arrow Besøgsforbud på plejecentre ophæves efter coronavirus
03. august 2020 kl. 19:32 Opdateret: kl. 18:12
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk