19. januar 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jakob Fønss
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opråb fra borgere: Vi tør ikke gå i park efter klokken 16

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opråb fra borgere: Vi tør ikke gå i park efter klokken 16
Opdateret 11. september 2019 kl. 10:48
Ringsted - 11. september 2019 kl. 09:07
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Salg og indtagelse af stoffer og masser af larm og ballade efter klokken 16 skaber utryghed blandt beboerne tæt ved den store legeplads i Klosterlunden i midten af Ringsted.

arrow Læs også: Efter uro og hærværk: Skal SSP fornyes?
Debat i byrådet

Det scenarie fremførte Socialdemokratiets Mette Ahm-Petersen, da hun mandag aften havde benyttet sin initiativret til at få punktet på byrådets dagsorden. Hun ønskede en debat om forholdene ved legepladsen i Klosterlunden på baggrund af gentagne henvendelser fra borgere, der oplever truende adfærd fra en større gruppe unge, som benytter legepladsens overdækkede område til festplads.

Frygt efter kl. 16

- For halvandet til to år siden blev jeg kontaktet af tilflyttere til et rækkehus lige ved siden af legepladsen. De var chokerede over alt det, de oplever, allerede fra 16-tiden. De fortæller om unge mennesker, der både tager og sælger stoffer. De unge skaber en utryg stemning, og de råber efter forbipasserende. Jeg har talt med en del borgere, som vil ikke opholde sig i Klosterlunden efter klokken 16, sagde Mette Ahm-Petersen og tilføjede: - Borgerne har holdt møder med SSP, borgmesteren og kommunaldirektøren og det gav dem et håb, men det er nu forsvundet.

SSP skal på banen

Der var stor interesse blandt de øvrige politikere for at få gjort noget ved problematikken.

- Der skal gøres noget ved det her, men det er ikke for at beskytte legepladsen. Det er de unge, som ikke kan opføre sig ordentligt, der er problemet. Det kalder på en øget indsats - mere SSP og et sted at være for de unge, mente Enhedslistens Henrik Kjær.

- Jeg er enig med Henrik Kjær. Vi skal gøre noget ved problemet. Ellers flytter det bare til et andet sted i byen. Vi må se på, hvad det er for en gruppe og hvad der kan gøres, sagde SF's Britta Nielsen.

Politiet på banen

Der har tidligere været problemer med unge, som har opholdt sig i Klosterlunden, hvor også træpavillonen i perioder har oplevet en hårdhændet behandling.

- Da vi havde problemet for et par år siden, var jeg til møde på politistationen, dengang der var politi i byen. De begyndte at patruljere i området og det er de formentlig holdt op med og så er problemet vendt tilbage. Det er ærgerligt, at de borgere, som opfører sig ordentligt, skal få ødelagt goderne, påpegede Dansk Folkepartis Per Nørhave.

Alle i byrådssalen ønskede at bevare adgangen til den store legeplads for byens borgere.

- Vi har tre punkter i denne sag. Det vigtigste er, at børn og deres forældre kan bruge legepladsen og at borgerne kan færdes trygt i Klosterlunden.
Det andet punkt, der skal gøres noget ved, er de unge, der laver ballade. Desuden koster det jo penge at reparere legepladsen, når der bliver udøvet hærværk, sagde Venstres Johnny Brown Lundberg Dahlgaard.

Livløs pige

Konservatives Finn Andersen og Andreas Karlsen havde begge oplevet problemerne i Klosterlunden i forbindelse med Ringsted Natten.
- Vi gik tur for Natteravnene og fandt en næsten livløs ung pige, som måtte køres med ambulance til sygehuset. Jeg blev også bedt om at gå ind på toiletterne, og der så frygteligt ud. Desuden samlede vi mange glasskår op. Vi må have mere SSP-arbejde i området, men de kan nok ikke løse det alene, sagde Finn Andersen (K), mens partikollega Andreas Karlsen efterlyste en større indsats fra de unges forældre.

Som afslutning på debatten foreslog borgmester Henrik Hvidesten (V), at der bliver indkaldt til et temamøde for de relevante fagudvalg, så der kan blive gjort noget ved problematikken.

arrow Specialpatrulje tømte lommer i park
13. september 2019 kl. 09:33 Opdateret: kl. 09:34
arrow To mænd fik tæsk på åben gade
02. august 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk